USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Vatandaş hangisini onaylarsa başımız üstünde yeri var'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, "Bir anayasa değişikliği teklifimiz var siz de teklifinizi getirin, vatandaşa gidelim. Vatandaş hangisini onaylarsa, başımız gözümüz üstünde yeri var." dedi.

'Vatandaş hangisini onaylarsa başımız üstünde yeri var'
02-11-2016 16:02
Google News

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, idam tartışmaları ve anayasa değişikliğine yönelik, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarını, AA muhabirine değerlendirdi.

"Başbakanın yaptığı açıklama kendisinin de inanmadığı bir açıklama" diyen Bingöl, "Geriye işlemeyeceğini belirterek, hem anayasa vurgusu yapıyor, sonra da diyor ki 'dikkate alacağız.' Bu kendi içinde çelişen bir açıklama. Tutarlılığı olmayan bir açıklama." ifadesini kullandı.

Bingöl, "Önce hükümetin, başta başbakanın konulara çok net bir şekilde herhangi bir etki altında kalmadan açıklama yapması gerekir. Böyle farklı farklı açıklamalar kendi içinde çelişki doğuruyor. O nedenle bu açıklaması da birçok çelişkiyi, birbiriyle örtüşmeyen düşünceleri içeriyordu. Anlaşılan o ki burada başbakan zor durumda, içinden çıkamayacağı bir durumda bu tür açıklamalar yapmak zorunda kalıyor." diye konuştu.

"Biz anayasa değişikliğine karşı değiliz"

Başbakan Binali Yıldırım'ın, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin, "Bir anayasa değişikliği teklifimiz var siz de teklifinizi getirin, vatandaşa gidelim. Vatandaş hangisini onaylarsa, başımız gözümüz üstünde yeri var." sözlerini de değerlendiren Bingöl, CHP'nin bir anayasa değişikliğine karşı olmadığını vurguladı.

CHP'nin parlamenter demokratik sistemin güçlendirilmesinden yana olduğunu anlatan Tekin Bingöl, şunları söyledi:

"Parlamenter sistemin devamından yanayız. Bunun dışındaki düşünceleri asla kabul etmiyoruz. Anayasa değişikliğini bu sıralar biz de gündeme getiriyoruz ama anayasa değişikliğinde bir defa 12 Eylül askeri darbesinin o anayasada var olan hükümlerinin tamamen temizlenmesi gerekiyor. Demokratik bir anayasaya dönüştürülmesi, bizim anayasa değişikliğinden anladığımız bu. Aksi takdirde bir takım kafalarda şekillenen düşünceleri anayasa değişikliği diye sunmak, doğru bir yaklaşım değil. Anayasa değişikliğinde samimilerse komisyonun yaptığı çalışmalar var oradan başlanabilir. Ama işin seyrin değişiyor."

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ