USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Vanlı çocuklar yarı olimpik havuzda yüzme öğreniyor

Van'ın Gürpınar ilçesinde çocuklar, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik, Kaymakamlığın destekleriyle yapılan yarı olimpik havuzda yüzme öğreniyor.

Vanlı çocuklar yarı olimpik havuzda yüzme öğreniyor
27-08-2024 20:33
Google News
Van

İlçede bir süre önce yapımı tamamlanan 25 metre uzunluğa, 12 metre genişliğe sahip 5 kulvarlı yarı olimpik havuz, ilçe sakinlerinin hizmetine sunuldu.

Havuzda, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" ve "Yaz Sporları Kursu" kapsamında çocuk ve gençlere yüzme eğitimlerinin verilmesine de başlandı.

Aileleriyle havuza gelen çocuklar ve gençler, antrenörler eşliğinde yüzme öğreniyor.

Yüzme antrenörü Mecnun Şaşkın, AA muhabirine, 60 öğrencinin yüzme kursuna katıldığını söyledi.

Öğrencileri bilişsel, duyusal ve ruhsal olarak geleceğe hazırladıklarını belirten Şaşkın, "Yetenekli öğrencilerimizi uluslararası müsabakalar için yetiştirmek istiyoruz. Açılan tesisimiz bu anlamda gençlere ve çocuklara büyük imkanlar sunuyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Antrenör Adem Aslan ise havuzun çocukların sosyalleşmesi açısından önemli bir tesis olduğunu bildirerek, "İyi sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz. Havuza gelen çocuklar çok mutlu oluyor. Bu durumdan memnunuz. Amacımız yüzme bilen öğrenci sayımızı her geçen gün artırmak." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ