USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Van Gölü'nün biricik güzellikteki koyları görsel ziyafet sunuyor

Türkiye'nin en şişman tuzlu ve sodalı gölü olma niteliğine eş Van Gölü'nün koyları, kışın da ayrı ortak güzelliğe bürünüyor.

Van Gölü'nün biricik güzellikteki koyları görsel ziyafet sunuyor
08-01-2021 18:11
Google News
Bitlis
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Van Gölü'nün yegâne güzellikteki koyları görsel ziyafet sunuyor Türkiye'nin en iri tuzlu ve sodalı gölü olma niteliğine erbap Van Gölü'nün koyları, kışın da ayrı birlikte güzelliğe bürünüyor. Türkiye'nin ehemmiyetli destinasyonlarından bulunan ve kar yağışının peşi esna etrafı parlak örtüyle kaplanan Van Gölü'nün kıyıları, seyrine bıkılmayan manzaralar oluşturdu. ( Ahmet Okur - Anadolu Ajansı )

Türkiye'nin ehemmiyetli destinasyonlarından bulunan ve döl yatağı peşi esna etrafı parlak örtüyle kaplanan Van Gölü'nün kıyıları, seyrine bıkılmayan manzaralar oluşturdu.

Van Gölü koyları, kışın da yegâne güzellikteki manzarası, arı sili ve olgunlaşmamış suyu ile ziyaretçilerinin yanında herhangi birlikte sene aşırı sayıda fotoğraf sanatçısını da ağırlıyor.

Fotoğraf sanatçılarından İsmail Araboğa, AA muhabirine, Türkiye'nin en iri sodalı ve tuzlu gölü bulunan Van Gölü'nün herhangi birlikte sezon ayrı birlikte güzelliğe büründüğünü belirtti.

Fotoğraf sanatçıları namına Van Gölü'nü keşfetmeye çıktıklarını özetleyen Araboğa, şunları kaydetti:

"Van Gölü'nün ilkin keşfedilmeyi muntazır birbirinden dobra koyları bulunmaktadır. Pandemi nedeniyle hafta sonları kurallara uyarak hariç çıkmıyoruz. Hafta içi ise anlaşılan saatlerde okazyon buldukça koylara gelip ruhsal gerilim atıyoruz. Özellikle fotoğraf itibarıyla aşırı dobra bölgeleri mevcut. İnşaat sektörüyle uğraşıyorum. Kardan çevre şantiyeler kapatıldı. Ben de kışın fotoğraf çekerek bu süreyi değerlendiriyorum. İlimizin dobra ve adsız sansız yerlerini çekerek tanıtmaya çalışıyoruz. Bitlis'te Nemrut Krater, Nazik ve Aygır gölleri kabilinden birbirinden dobra sulak alanlarımız var."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ