USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Valilikten ’DBP’ye baskın’ açıklaması

Diyarbakır Valiliği, yakınları tarafından yapılan iki ayrı başvuru ile çocuklarının terör örgütüne katılmak amacıyla binada zorla tutulduklarına ilişkin müracaatlar nedeniyle Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü’ne baskın...

Valilikten ’DBP’ye baskın’ açıklaması
05-01-2016 20:26
Google News
Diyarbakır Valiliği, yakınları tarafından yapılan iki ayrı başvuru ile çocuklarının terör örgütüne katılmak amacıyla binada zorla tutulduklarına ilişkin müracaatlar nedeniyle Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü’ne baskın yapıldığını duyurdu.
Diyarbakır Valiliği, bugün DBP İl Örgütü binasına Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan baskına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “İlimiz, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne 23 Aralık 2015 ve 3 Ocak 2016’da yakınları tarafından yapılan iki ayrı başvuru ile çocuklarının terör örgütüne katılmak amacıyla Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı binasında zorla tutulduklarına ilişkin müracaatta bulunmuştur. Yapılan başvurular üzerine kayıp şahısların bulunabilmesi ve varsa bu konuda, suç unsuru malzeme ve delillere ulaşılabilmesi amacıyla Diyarbakır 3.Sulh Ceza Hakimliği’nin ilimiz Bağlar İlçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde faaliyet yürüten DBP İl binasında arama, el koyma ve inceleme kararı verilmiştir” denildi.
Alınan karar üzerine bugün saat 14.00’da ilgili birimler ile koordineli bir şekilde usulüne uygun olarak arama yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Yapılan aramada kayıp şahıslar bulunamamış ancak binada bulunan şahısların yapılan UYAP sorgulamasında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan aranan bir şahıs adli tahkikat yapılması amacıyla gözaltına alınmıştır. Ayrıca asker yoklama kaçağı olarak aranan bir şahıs ise yakalanmış ve gerekli tebligat işlemlerinden sonra serbest bırakılmıştır. Kayıp şahısların bulunmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir.”
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ