USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

VakıfBank Tarım Sohbetleri, 2 bin 500 üreticiyle buluştu

- Toplantılarda, tarımda yenilikçi teknolojiler ve finansal okuryazarlık konuları ele alındı

VakıfBank Tarım Sohbetleri, 2 bin 500 üreticiyle buluştu
26-12-2019 15:45
Google News

VakıfBank Tarım Sohbetleri, 2 bin 500 üreticiyle buluştu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, VakıfBank, Çiftçi Akademisi çatısı altında Tarım Sohbetleri düzenleyerek başta çiftçiler olmak üzere tarımın tüm paydaşlarıyla bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirdi.

VakıfBank Tarım Sohbetleri, temmuz ayında Konya'nın Çumra ilçesinde başladı ve son toplantısı Burdur'da düzenlendi.

Çumra, Karacabey, Yenişehir, Tokat, Merzifon, Çarşamba, İzmir, Alaşehir, Ödemiş, Çine, Denizli, Tekirdağ, Malkara, Uzunköprü, Şanlıurfa, Silifke, Ceyhan, Adana ve Burdur'da gerçekleştirilen VakıfBank Tarım Sohbetleri'nde, tarımda yenilikçi teknolojiler ve finansal okuryazarlık konularında yetkililer tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Etkinliklerde, uzmanlarca dijital tarımdan gen teknolojisine kadar dünya genelinde kullanılan modern tarım yöntemleri anlatıldı. Ayrıca, çiftçilere kredi kullanırken dikkate etmeleri gereken konularda da bilgiler verildi.

Faizsiz tarımsal girdi alım imkanı sağlayan VakıfBank TarımKart, hayat sigortası, ferdi kaza sigortası, lisanslı depoculuk, TARSİM, TMO Kart gibi ürünlerin özellikleri ve faydaları anlatıldı.

İki farklı konseptte düzenlenen etkinliklerin bir kısmında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özertan, konuşmacı olarak yer aldı.

VakıfBank Çiftçi Akademisi tarafından 7 ilde düzenlenen bu etkinliklere kaymakamlık, belediye, oda, borsa temsilcilerinin yanı sıra tarımsal girdi satıcıları ile büyük ölçekli çiftçiler katıldı.

"Tarımda Dijitalleşme: Türkiye Tarımı için Fırsatlar" konulu sunum ile üreticilere küresel finans piyasalarındaki gelişmeler ve Türkiye ekonomisine etkileri, dünya tarımındaki gelişmeler ve Türkiye'ye etkileri, tarımda teknoloji ve dijitalleşmenin sunduğu çözümler, sürdürülebilir tarımsal üretim, çevresel riskler ve çiftçilerin alabileceği önlemler konusunda bilgi verildi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ