USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

VakıfBank'ın çevre performansı artıyor

"Çevreci yaklaşımımızla bu alandaki performansımızı artırmaya devam ediyoruz. "

VakıfBank'ın çevre performansı artıyor
12-11-2020 14:36
Google News

Enerjiden kağıt tasarrufuna tüm birimlerinde doğayla dost dönüşüm gerçekleştiren VakıfBank'ın çevre performansı her yıl biraz daha artıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilirlik çalışmalarıyla Türkiye'nin karbon negatif alanında ilk bankası olan VakıfBank, faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazı salımlarını azaltmaya devam ediyor.

Banka araçlarından 450 adedini hibrit versiyonlarıyla değiştirme kararı alan VakıfBank, bu öncü adımıyla da araç başına yüzde 27'ye kadar emisyon azaltımı yapmayı planlıyor.

Bankacılık faaliyetlerini uluslararası sürdürülebilirlik standartlarında gerçekleştirmeyi hedefleyen VakıfBank, 2014 yılından bu yana Karbon Saydamlık Projesi Raporu (CDP) yayınlıyor ve hassas bir enerji, emisyon yönetimi gerçekleştiriyor. Son olarak 2019 yılı için hesaplanmış tüm sera gazı emisyonlarından fazlasını dengeleyerek karbon negatif bir kuruluş olan Banka, sürdürülebilirlik çalışmalarına devam ediyor.

Bugüne kadar genel müdürlük dahil 523 birimini çevresel standartlara uygun hale getirerek ISO 14001 belgesi ile tescil ettiren VakıfBank, çalışan başına enerji tüketimini 5,86 MWh/kişi seviyesine düşürdü. Ayrıca 51,55 ton kağıt tasarruf ederek 1.300'den fazla ağacı kesilmekten kurtardı.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ