Mobil cihaz kullanıcılarının en fazla yakındığı sorun şüphesiz ki bataryanın çabuk bitmesidir. Günaşırı şarj döngüsüne giren cihazlar bir zamandan sonra yıpranıyor ve şarj edilemez hale gelebiliyor.
Günümüzde lityum iyon teknolojisinin kullanıldığı bataryalar, 2 sene gibi yakın bir zamanda yerini "yakıt hücreli pil" teknolojisine bırakabilir.
Intelligent Energy Holdings, son yıllarda yükselişe geçen bir akıllı telefon üreticisiyle beraber yakıt hücreli pil üretimi konusunda çalışmalara başladıklarını açıkladı.
YAKIT HÜCRELİ PİLLER GELİŞTİRİLİYOR...
Akıllı telefon markasının 7.6 milyon dolarlık yatırımına karşılık yakıt hücreli pilleri geliştiren şirket, bu pillerle 1 haftaya varan kullanım ömrü vaat ediyor. Peki bu teknolojiyi cihazlarımızda ne zaman görebileceğiz! Intelligent Energy Holdings'e göre bu sorunun cevabı o kadar da uzak bir zaman diliminde değil!
İŞLER YOLUNDA GİDERSE 2018'DE SERİ ÜRETİME GEÇİLECEK
Eğer bütün işler yolunda giderse firmanın prototip olarak ürettiği ilk yakıt hücreli bataryalar 2018'de seri üretime geçecek. İcra kurulu başkanı Henri Winand'a göre yakıt hücreli pillerin küçülmesiyle beraber lityum-iyon türü klasik pil üretimi yapan dev üreticiler büyük bir sekteye uğrayacak. Her ne kadar bu teknoloji için su buharı ve hidrojen gibi kimyasalların kullanıldığı bilinse de 1 haftalık kullanım süresi de cazip geliyor.