USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Uzmanlardan cep telefonunu elinden düşürmeyen gençlere uyarı

Ege Liva Hastanesi hekimlerin KBB Uzmanı Op. Dr. Mahmut Demirtaş, iş ve eğlence yaşamının yanında her geçen gün elden düşürülmeyen telefonlarla birlikte insanların kulaklarını çok hor kullanmaya başladığını belirtti.

Uzmanlardan cep telefonunu elinden düşürmeyen gençlere uyarı
12-04-2019 12:57
Google News

Kulaklıkla olsa dahi uzun süre belli desibelin üzerindeki sese maruz kalan kulağın bir süre sonra duyma yetisini kaybettiğini belirten Op. Dr. Demirtaş, “Durum böyle giderse telefon bağımlısı haline gelen ve eğlence mekanlarında aşırı yüksek ses altında çılgınca eğlenen gençlerimizin kulak sağlığını genç yaşta kaybetme olasılığı çok yüksek” dedi.

Bugün dünyadaki yaklaşık 360 milyon insanın işitme kaybı ile yaşadığını, 1 milyardan fazla insanın da tekrarlayan şekilde yüksek sese maruz kaldığı için işitme kaybı tehlikesi ile yaşadığını kaydeden Liva Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Mahmut Demirtaş, işitme duyusu bir kez zarar gördüğünde ne kadar tedavi edilirse edilsin eski sağlıklı haline dönmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bu nedenle gürültülü ortamlarda çalışmak zorunda olanların önleyici tedbirleri mutlaka almasını ancak eğlence ve keyif için insanların kulaklarını yüksek desibelli sese maruz bırakmamasını tavsiye eden Op. Dr. Demirtaş, “Bazı gençlerimiz yatarken bile kulaklarında cep telefonuna bağlı kulaklıkla uyumaya çalışıyor. Teknolojiyi kullanmak çok güzel ama gençlerin kulaklarını bu kadar hor kullanması üzüntü verici bir durum” diye konuştu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ