USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Uzmanından “virüse karşı karlı havada evi sık sık havalandırın“ uyarısı

Göz Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu: "Kovid-19 salgınında ev içi bulaşın arttığı soğuk ve karlı...

Uzmanından “virüse karşı karlı havada evi sık sık havalandırın“ uyarısı
15-02-2021 12:43
Google News

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu, "Kovid-19 salgınında ev içi bulaşın arttığı soğuk ve karlı kış günleri korneada kalıcı hasar ve görme kaybına yol açabilen viral konjonktivitleri de çağırıyor.

Önümüzdeki bir haftalık kar yağışında evinizi sık sık havalandırmayı ihmal etmeyin, havlu yerine tek kullanımlık mendil kullanın ve teması en aza indirin." ifadelerini kullandı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapılan açıklamada, soğuk ve karlı havalarda artan ev içi bulaş riskine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu, karlı ve soğuk günlerde etkisini artıran viral konjonktiviteye dikkati çekerek, soğuk havada daha uzun süre canlı kalabilen bakteri ve virüslerin daha çok bulaşıcı konjonktivitlere yol açabileceğini aktardı.

Hacıağaoğlu, şunları kaydetti:

"Viral konjonktivit nedenlerinden özellikle adenoviral konjonktivit, temas edilen yüzeylerden, öksürme veya hapşırma ile havadan çok hızlı bulaşarak ev içi salgınlara neden olabilir.

Ev içi salgını önlemek için kar yağsa bile evinizi havalandırarak kişisel hijyen kurallarına dikkat edin. Adenoviral konjonktivitlerde iyileşme sürecinde kornea yüzeyinde kalıcı izler kalabilir, görme kaybına yol açabilir.

Alerjik konjonktivitler toz, polen, akar maruziyetine bağlı olarak kişide ortaya çıkan, sıklıkla mevsimsel özellik gösteren ve bulaşıcı olmayan bir konjonktivittir. Bakteriyel ve viral konjonktivitler için bunu söyleyemeyiz.

Bu tür çok daha bulaşıcı ve tehlikelidir. Toplu taşıma araçları, alışveriş merkezleri, kreşler gibi kapalı mekanlarda temasın artışı virüsün hızlı yayılması için uygun ortam sağlar. Dolayısıyla kapalı yerlerde uzun zaman geçiren kişi virüs için kolay hedeftir."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ