Kendi gibi oyuncu olan oğlu Ali Sunal babasıyla olan fotoğrafını paylaşarak şu notu düştü. “Bi görsem bi dokunsam sarılsam başımı dizlerine koysam bana alicim desen ah benim güzel babam canım bitanem babam seni çok seviyorum çok özlüyorum”
Ezo ise “İyi ki doğdun babacım” yazarak kardeşi ali babası ve kendisinin olduğu fotoğrafla babasının doğum gününü kutladı.
Sevenleri de sosyal medyadan ise #iyikidoğdunkemalsunal hashtag ile usta oyuncunun doğum gününü kutladı.
Bir söylentiye göre ise Kemal Sunal, 10 Kasım olan doğum gününü Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümü nedeniyle 11 Kaım'da kutluyordu. Bu durumu ise Atatürk'ün öldüğü günü ben doğum günüm olarak kutlayamam diyerek açıkladığı iddia ediliyor.
KEMAL SUNAL'IN HAYATI
Ali Kemal Sunal (11 Kasım 1944, İstanbul; 3 Temmuz 2000, İstanbul), Türk, tiyatrocu, komedi oyuncusu, sinema sanatçısı ve yazar.
Vefa Lisesi'nden mezun oldu. 1964 Yılında İstanbul Sarıyer Kalender Orduevi'nde vatani görevini (Askerliğini) yaptı. Sanat hayatı, "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev aldı. 1973 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği Tatlı Dillim filmiyle sinemaya adımını attı ve kalabalık kadrolu filmlerde rol almaya başladı.
Türk sinemasının en büyük komedyenlerinden biri olan Kemal Sunal, peşpeşe çevirdiği filmlerle ticari açıdan büyük başarı kazandı. Filmlerde çoğu zaman saf, şanslı ama iyi yürekli karakterlerin rollerine girdi. 1974 yılında evlendi. Ali Sunal ve Ezo Sunal adlarında, biri erkek diğeri kız iki çocuğu oldu. 1977'de Antalya Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Sunal, oyunculuğu ve özellikle değişik tiplemesiyle Türk sinemasında komedi oyunculuğuna yeni bir soluk getirdi. 1990'lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak Show TV'de yayımlanmaya başlandı; ama kendisi bu gösterimlerden hiç para kazanmadı.
12 Eylül öncesi dönemde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü'nden mezun olarak 1995 yılında bitirdi ve yüksek lisans yapmaya başladı. Yüksek Lisans tezi komedyen kimliği ile Kemal Sunal'ın ve filmlerinin incelenmesidir. Yüksek lisans tezi 2005 yılında ailesi tarafında "TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü" ismi ile kitap haline getirilip yayınlanmıştır. Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı. 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine başlamak için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.
dikGAZETE