USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ünlü Rusya uzmanı Prof. Dr. Toğrul İsmayıl'dan Ermenistan'a sert uyarı: İşgalden vazgeçin!

Ünlü Rusya uzmanı Prof. Dr. Toğrul İsmayıl, Ermenistan yönetimine “İşgalden vazgeçiniz!” diye seslenerek “Felaket kapınızda” dedi

Ünlü Rusya uzmanı Prof. Dr. Toğrul İsmayıl'dan Ermenistan'a sert uyarı: İşgalden vazgeçin!
04-10-2020 06:57
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Toğrul İsmayıl, Ermenistan yönetimine seslenerek, "Azerbaycan topraklarını işgalden vazgeçiniz. Felaket kapınızda!" diye sert şekilde uyardı.

DikGazete'ye konuşan Türk akademisyen, Türkiye'nin ünlü Rusya ve Avrasya uzmanlarından Prof. Dr. Toğrul İsmayıl, Azerbaycan ordusunun işgal altındaki Karabağ'da Ermeni birliklerine yönelik karşı saldırı operasyonunu değerlendirdi.

Rusya uzmanı, Prof. Dr. İsmayıl, “Buradan Ermenistan yönetimine sesleniyorum. Azerbaycan topraklarını işgalden vazgeçiniz, askerinizi geri çekiniz. Yoksa Azerbaycan Ordusu gerekeni yapacak. Sizin yalanlarınıza aldanan insanlarınıza yazık olur" şeklinde uyardı.

Azerbaycan devletinin de Ermenistan yönetimini defalarca uyardığına dikkat çeken Prof. Dr. İsmayıl, şunları ifade etti:

"Siviller ölmesin. Azerbaycan devletinin sivillere yönelik herhangi bir askeri operasyonu yok. Azerbaycan devleti işgalci Ermeni birliklerinin oradan çıkmasını talep ediyor.

Bakınız bugün Azerbaycan ordusu Ermeni işgali altındaki Karabağ bölgesinde bir grup Ermeni askeri esir aldı. Dolayısıyla Ermenistan ordusu savaş alanında yenilecek. Sadece savaş alanında değil.

Ermenistan ekonomisini de felaket bekliyor. Artık Ermenistan ekonomisi milyarlarca dolar zarar görmekte.

Zaten zayıf olan Ermeni ekonomisi daha da dağılacak. Dolayısıyla bu akılsız politikalarıyla Ermenistan yönetimi, hem ülkesini hem de vatandaşlarını felakete sürüklüyor."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ