USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ünlü Rus uzman Lukyanov: Türkiye ile işbirliği olmadan yapamayız!

Rusya’nın tanınmış dış politika ve strateji uzmanlarından Lukyanov, Rusya’nın Ortadağu politikalarında Türkiye'nin önemini vurgulayarak, “Türkiye olmadan yapamayız” dedi.

Ünlü Rus uzman Lukyanov: Türkiye ile işbirliği olmadan yapamayız!
09-08-2019 21:13
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Ünlü Rus uzman Fyodor Lukyanov, Rus-Türk ilişkilerinin önemini vurgulayarak, "Rusya'nın Ortadoğu politikalarında Türkiye önemli ülke. Türkiye olmadan yapamayız" dedi.

Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Kalkınma ve Destek Fonu Bilimsel Araştırma Direktörü, Dış ve Savunma Politikası Konseyi Başkanı Lukyanov, dikGAZETE.com için Türk-Rus ilişkilerini değerlendirdi. 

Lukyanov, "Bugün Rus-Türk ilişkileri giderek gelişiyor. Uzunvadede ne olacağını şimdiden söylemek mümkün değil. Fakat ilişkilerin gelişmesinin kendi haklı tarafları var. Rusya Ortadoğu politikalarına geri döndü. Bugün Rusya Ortadoğu bölgesinde. Ve böylece Rusya büyük dünya arenasına tekrar geri döndü. Burada Türkiye ile işbirliği olmadan yapamayız." dedi.

TÜRKİYE BÖLGENİN EN NÜFUZLU ÜLKESİ

Türkiye'nin Ortadoğu bölgesinde en nüfuzlu ülke olduğunu vurgulayan Rus uzman, şöyle konuştu:

"Rusya için Türkiye ile işbirliği çok önemli. Çünkü Türkiye bölgenin en etkili, güçlü ve nüfuzlu ülkesi. Rusya ve Türkiye burada kendi çıkarlarını gerçekleştirmek için her tür yolları arıyor. 

Türkiye ile işbirliği olmadan yapamayız. Rusya Türkiye ile ilişkilere önem veriyor. İlişkilerimiz karşılıklı çıkarlara dayalı."

SURİYE KONUSUNDA FAKLI GÖRÜŞLERİMİZ OLABİLİR, AMA...

Lukyanov sözlerine şöyle devam etti: 

"Rusya ve Türkiye'nin Suriye konusunda görüşleri bazen örtüşmüyor. Fakat bu görüşmelerimizi sürdürmeye, işbirliği yapmamıza ve bölgede sorunların çözümü için birlikte çalışmamıza engel değil. 

Ayrıca iki ülke askeri teknolojik alanında işbirliğini güçlendiriyor. Örneğin, ABD'nin baskılarına rağmen Türkiye Rusya'da S-400 füze sistemini satın aldı.”

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ