USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ünlü Rus uzman Markov: Karabağ savaşının Azerbaycan'ın tam zaferi ile bittiğini söyleyebiliriz

Rusya’nın ünlü siyasi uzmanlarından Markov, Şuşa’nın kurtarılmasına dikkat çekerek “Karabağ savaşının Azerbaycan'ın tam zaferi ile bittiğini söyleyebiliriz” dedi

Ünlü Rus uzman Markov: Karabağ savaşının Azerbaycan'ın tam zaferi ile bittiğini söyleyebiliriz
09-11-2020 07:45
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın ünlü siyasi uzmanlarından, eski Rus milletvekili Sergey Markov, Azerbaycan ordusunun Şuşa kentini işgalden kurtarmasını değerlendirerek, "İkinci Karabağ savaşının Azerbaycan'ın tam zaferi ile bittiğini söyleyebiliriz" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Şuşa kentinin Ermenistan işgalinden kurtarıldığını açıklamasını değerlendiren ünlü Rus uzman Markov, "Bu savaşın önemli ve ana noktası! Ve İkinci Karabağ savaşının Azerbaycan'ın tam zaferi ile bittiğini söyleyebiliriz. Şuna dikkat çekmek istiyorum: Şuşa, Hankendi ile Ermenistan toprakları arasında yer almaktadır" şeklinde değerlendirdi.

EĞER PAŞİNYAN BUNA KARAR VERİRSE...

Markov, fazla kanın akmaması için Ermenistan yönetimine de üstü kapalı mesajda bulundu.

Markov, "Şimdi kuzey yolu Hankendi'den kaçan mültecilerle tıkalı. Azerbaycan ordusu mültecilere yönelik herhangi bir saldırganlık göstermiyor. Artık Ermenistan'ın savaşı durdurma şansı var. Ülke Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan ordusunun tamamını Dağlık Karabağ'dan geri çekme emrini verirse, bu birliklerin yakında kuşatılacağı bu durumda askeri operasyonlar duracak ve barış görüşmeleri başlayacaktır. Yoksa aksi takdirde bu birliklerin sonu..Kimse kan dökülmesini istemez" diye uyarıda bulundu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ