USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ünlü Rus askeri uzman Korotçenko, Karabağ için çözüm formülünü açıkladı

Ünlü Rus askeri uzman Korotçenko, Devlet televizyonundaki canlı yayında, Ermenistan işgali altındaki Karabağ için çözüm formülünün ne olduğunu açıkladı

Ünlü Rus askeri uzman Korotçenko, Karabağ için çözüm formülünü açıkladı
29-09-2020 08:26
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus Ulusal Savunma (Natsionalnaya Oborona) dergisinin Genel Yayın Yönetmeni askeri uzman İgor Korotçenko, Azerbaycan'ın kendi toprağında Ermeni birliklerine karşı askeri operasyon başlattığına dikkat çekti. 

Korotçenko, "Ama bunun çözüm formülü var; bunun adı Kazan Formülü!" diye önerdi.

Devlet televizyon kanalı Rossiya'daki programda, canlı yayında konuşan ünlü Rus askeri uzman Korotçenko, "Uluslararası normlar ve mevcut gerçekler çerçevesinde Azerbaycan kendi topraklarında Ermeni birliklerine karşı askeri operasyon gerçekleştiriyor" dedi.

GERÇEKLERİ KABUL ETMEMİZ LAZIM: AZERBAYCAN TOPRAKLARI, ERMENİSTAN TARAFINDAN  İŞGAL EDİLMİŞ...

Rus uzman sözlerine şöyle devam etti: 

“Gerçekleri kabul etmemiz lazım. Ermenistan, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki ayrıca 7 çevre bölgeyi de işgal etmiş durumunda. 

Kazan anlaşması gereği bu bölgeler Azerbaycan'a geri iade edilmeli. Dolayısıyla çözüm için iyi bilinen bir Kazan Formülü (2011 yılında Rusya'nın Kazan kentinde yapılan anlaşma) Bu formüle göre 7 bölge Azerbaycan'a geri iade ediliyor. 

Buna karşılık, Azerbaycan ve Türkiye, Ermenistan üzerindeki ekonomik ablukayı kaldırıyor, normal ticarete, ekonomik ve diplomatik ilişkilere devam ediyor ve Dağlık Karabağ'ın 91 yıldır var olan sınırlar içindeki statüsü erteleniyor, yani bu sorunun, Yukarı Karabağ sorununun çözümüne gölge düşürmemesi için. Ve Rusya kesinlikle bu duruma siyasi ve diplomatik bir çözüm getiriyor."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ