USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ünlü Rus askeri uzman Korotçenko: Karabağ'da neden çatışmalar tekrar başladı biliyor musunuz?

Devlet televizyonu Rossiya’da konuşan ünlü Rus askeri uzman Korotçenko, “Karabağ'da neden çatışmalar tekrar başladı biliyor musunuz?” diye sordu ve cevabı yine kendisi verdi

Ünlü Rus askeri uzman Korotçenko: Karabağ'da neden çatışmalar tekrar başladı biliyor musunuz?
30-09-2020 07:20
Google News

MOSKOVA - ÖZEL
Rus Ulusal Savunma (Natsionalnaya Oborona) dergisinin Genel Yayın Yönetmeni askeri uzman İgor Korotçenko, Azerbaycan'ın kendi toprak bütünlüğü için mücadele ettiğine dikkat çekerek, "Peki bölgede neden çatışmalar tekrar başladı biliyor musunuz? Çünkü görüşmelerden hiç bir sonuç çıkmadı" diye eleştiride bulundu. 

Devlet televizyon kanalı Rossiya'daki programda, canlı yayında konuşan ünlü Rus askeri uzman Korotçenko, şunları ifade etti:

"Askeri operasyonların yapıldığı haritaya göz atalım. Azerbaycan, kendi topraklarında, Karabağ'ın çevresindeki 7 bölgede Ermeni birliklerine karşı askeri operasyon yapmakta.

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü dünya kamuoyu tarafından tanınmakta. BM Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün tanınmasıyla ilgili daha önce 4 karar aldı.

Dünya kamuoyu Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıyor. Rusya Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıyor."

Korotçenko, "Peki bölgede neden çatışmalar tekrar başladı biliyor musunuz? Çünkü yapılan görüşmelerden hiç bir sonuç çıkmadı. Böyle bir durum uzun süre devam edemez. Günün birinde patlar. Bakınız, bu bölgedeki üçüncü büyük çatışma. Çünkü Yukarı Karabağ sorununun henüz adil bir çözümünü göremiyoruz. Sorun da burada" şeklinde konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ