USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ünlü Rus askeri uzman Baranets: PKK/YPG, şartlarını dayatma umuduyla Suriye'de sabotajlar gerçekleştiriyor

Komsomolskaya Pravda'nın köşe yazarı ünlü Rus askeri uzman Albay Baranets, Suriye Kürtlerinin ikiye ayrıldığını ve PKK/YPG’nin kendi şartlarını dayatmak için sabotaj eylemleri gerçekleştirdiğini söyledi

Ünlü Rus askeri uzman Baranets: PKK/YPG, şartlarını dayatma umuduyla Suriye'de sabotajlar gerçekleştiriyor
25-11-2019 05:43
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Ünlü Rus askeri uzman Albay Viktor Baranets, terör örgütü PKK/YPG'nin, şartlarını dayatma umuduyla Suriye'de sabotaj eylemleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Rus Newinform haber sitesine konuşan Baranets, "Birileri Suriye'de başlayan barış, uzlaşma sürecinden hoşlanmıyor. Bu yüzden Suriye’nin kuzeydoğusunda sabotaj eylemleri sürekli devam ediyor" dedi.

"SURİYE KÜRTLERİ İKİ TOPLULUĞA AYRILDI…"

PKK/YPG'nin, şartlarını dayatma umuduyla Suriye'de sabotaj eylemleri gerçekleştirdiğini söyleyen Rus askeri uzman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Suriye Kürtleri iki topluluğa ayrıldı; Biri Amerikalıların petrol alanlarını “korumalarına" yardımcı olan topluluk. Diğeri ise devletlerini kurma hayallerini yaşayan, fakat kiminle işbirliği yapacaklarına karar veremeyen topluluk. Aşırılık yanlısı Kürtlerin sabotaj eylemleri gerçekleştirdiği, defalarca ortaya çıkarılmıştı.”

ABD'nin bölgedeki politikalarını da sert bir dille eleştiren Rus askeri uzman, "Washington, bölgedeki terör çetelerinin Rusya tarafından bozguna uğratıldığının farkında" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı Analitik-Haber Merkezi eski başkanı Baranets, Rusya'nın en çok okunan Komsomolskaya Pravda gazetesinde köşe yazarlığı da yapıyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ