USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ünlü Rus askeri uzman Baranets: Erdoğan PKK/YPG konusunda bin kere haklı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK/YPG'lilerin teröristlerle ilişkili olduğu yönündeki açıklamalarını destekleyen ünlü Rus askeri uzman Albay Baranets, “Erdoğan bin kere haklı” dedi

Ünlü Rus askeri uzman Baranets: Erdoğan PKK/YPG konusunda bin kere haklı
15-11-2019 19:03
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Ünlü Rus askeri uzman emekli Albay Viktor Baranets, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK/YPG'lilerin teröristlerle ilişkili olduğu yönündeki açıklamalarını destekleyerek, "Erdoğan bin kere haklı" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı Analitik-Haber Merkezi eski başkanı Baranets, Rusya'nın en çok okunan Komsomolskaya Pravda gazetesinde köşe yazarlığı da yapıyor.

Politika Segodnya'nın haberine göre, emekli Albay Baranets, "Kürt radikallerin Suriye'de teröristlerle bağlantılı olduğu konusunda Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bin kere haklı. Sırasıyla Kürt teröristler (PKK/YPG) ABD ile bağlantılı. Çünkü Washington onlara silah ve mühimmat sağlamakta" dedi.

TÜRK İSTİHBARATININ HER ŞEYDEN HABERİ VAR...

Emekli Albay Baranets, Türk istihbaratının bölgedeki gelişmeleri dikkatle takip ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türk istihbaratı bir buçuk yıldır ABD'nin Suriye'deki Kürt radikallerine silah gönderdiğini biliyor. Daha sonra ABD, Suriye'nin kaynaklarını kullanmak zorunda kalacaklarını anladıkları için Kürt teröristlerinden uzaklaştı. Silahlı Kürt oluşumlarının ABD için bir sancı haline gelmesinin nedeni de budur."

TÜRKİYE'NİN KÜRT HALKIYLA BİR SORUNU YOK...

Türkiye'nin Kürt halkıyla bir sorununun olmadığını belirten Rus askeri uzman, "Türkiye'nin barışçıl Kürtlerle ilgili hiçbir iddiası bulunmamakta; fakat Kürt radikalleri hedeflerini gerçekleştirmek ve diğer insanların topraklarını ele geçirmek için militan sloganlar öne sürmeye başladı" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ