USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Üniversite öğrencilerinden, İsrail'in Filistinlilere saldırılarına tepki

Üniversite öğrencileri, yürüyüş ve basın açıklaması yaparak İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti.

Üniversite öğrencilerinden, İsrail'in Filistinlilere saldırılarına tepki
29-05-2024 14:33
Google News
Adana/Diyarbakır/Kayseri

Adana

Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciler, Merkezi Yemekhane önünde toplanarak İsrail'in saldırılarına sloganlarla tepki gösterdi.

Öğrencilerden Furkan Toramantekin, basın açıklamasında, İsrail'in güvenli alan olarak nitelediği Refah bölgesine yönelik saldırılarında çok sayıda Filistinli sivilin yaşamını yitirdiğini, zulmün günden güne artarak devam ettiğini belirtti.

Kınama zamanının geçtiğini ifade eden Toramantekin, harekete geçme vaktinin geldiğini söyledi.

Toramantekin, dünyanın her yerinde Filistin'e destek eylemlerinin sürdüğünü bildirerek, "Bizler bu davayı sadece dillerde ve yüreklerde değil, hayatımızın her alanında yaşatmak zorundayız. O zaman bugünü bir milat bilip Aksa’nın bahçesinde, özgür Filistinli kardeşlerimizin evlerinde tekrardan bir araya geleceğimiz güne kadar durmadan, yorulmadan inancımızı kaybetmeden ve dünyevi kaygılar gütmeden bu davanın birer fertleri olacağımıza gelin hep birlikte söz verelim." dedi.

Basın açıklamasının ardından saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dua eden öğrenciler daha sonra rektörlük binası önüne yürüdü.

Burada da gruptaki öğrencilerden Halil Çalışkan da Filistinlilere yönelik katliamın durdurulması için üniversite yönetimi ve akademisyenlere çalıştay düzenleyerek alınan kararları ve fikir önerilerini bir rapor halinde kamuoyu ile paylaşmaları çağrısında bulundu.

Açıklama sonrasında öğrenciler, 57. Alay Şehitleri Camisi önüne kadar yeniden yürüyüş yaptı.

Diyarbakır

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hukuk Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, İsrail'in Refah kentinde yerlerinden edilen sivillerin yaşadığı kampa gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı, tekbir getirip, İsrail aleyhine slogan attı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan 2. sınıf öğrencisi Mehmet Sımak, İsrail'in Filistin'de kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden hergün yeni katliamlar yaptığını söyledi.

İsrail'in "güvenli bölge" ilan edilen Refah'a gelip buralarda çadırlarda kalan Filistinlilerin üzerine bombalar yağdırdığını ifade eden Sımak, saldırılarda masum insanların katledildiğini belirtti.

Sımak, şunları kaydetti:

"Özellikle yaralıların, yaşlıların, hastaların, çocukların ve kadınların çatışma bölgelerinden uzaklaştırılarak güvenli bölgelere ulaşması ve bu bölgelerdeki her türlü askeri faaliyetin tamamen yasaklanması gerekmektedir. İsrail'in sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar uluslararası hukuka aykırı. İsrail'in Refah bölgesinde yerlerinden edilen Filistinli sivillere düzenlediği saldırılar açıkça uluslararası hukuk normlarına aykırılık teşkil etmektedir. Dicle Üniversitesi öğrencileri olarak, İsrail'in Gazze'deki sivil halka yönelik sistematik ve yaygın biçimde gerçekleştirdiği, soykırım ve savaş suçu teşkil eden saldırılarını durdurmak adına tüm uluslararası aktörleri inisiyatif almaya davet ediyoruz."

Kayseri

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İslam Kardeşlik Platformu üyesi üniversite öğrencileri, Erciyes Üniversitesi Camisi önünde toplandı.

Öğrenciler "Selam olsun Kudüs çocuklarına", "Kudüs dünyanın kalbidir" ve İngilizce "İsrail Filistin'den defol", "Filistin'e özgürlük" yazılı pankartları açarak, sloganlar attı.

Grup adına konuşan Mehmet Emin Han, dünyanın dört bir yanında Filistin'e destek gösterilerinin olduğunu söyledi.

Siyonistlerin dünyayı sermayeleriyle yönetebileceklerini düşündüğüne dikkati çeken Han, "Üniversiteli kardeşlerim, bu zulme sessiz kalma. Sessiz kalmaki senin sessizliğin zalime cesaret vermesin. Unutma Refah'ta katledilen masum kadın, çocuk ve bebeklerin parçalanmış vücutlarının hesabını zalim İsrail ve onun destekçileriyle beraber aynı zamanda bu zulme sessiz kalanlar da verecek. Üniversiteli kardeşlerim senin ayakta durman mazluma cesaret ve umut verecektir. Bu şanlı dava seninle ayağa kalkacaktır." dedi.

Camiden çıkan vatandaşların da katıldığı eylem, edilen duanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ