USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

UNICEF: Güneydoğu Asya'daki Yagi Tayfunu'ndan yaklaşık 6 milyon çocuk etkilendi

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Güneydoğu Asya ülkelerini vuran Yagi Tayfunu'nun neden olduğu afetlerden 6 milyona yakın çocuğun olumsuz etkilendiğini bildirdi.

UNICEF: Güneydoğu Asya'daki Yagi Tayfunu'ndan yaklaşık 6 milyon çocuk etkilendi
18-09-2024 14:28
Google News
Ankara

UNICEF Doğu Asya ve Pasifik Bölge Direktörü June Kunugi, Yagi'nin, Vietnam, Myanmar, Laos ve Tayland'daki etkilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Myanmar'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 226'ya çıktıVietnam'ı vuran Yagi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 292'ye çıktı

Kunugi, "Yagi Tayfunu'nun geride bıraktığı yıkımın en sert sonuçlarıyla en çok savunmasız çocuklar ve ailelerinin karşı karşıya kaldığını" ifade etti.

Yagi'nin bu yıl Asya'yı vuran en güçlü tayfun olduğunu kaydeden Kunugi, tayfunun yol açtığı afetlerden yaklaşık 6 milyon çocuğun olumsuz etkilendiğini belirtti.

Kunugi, çoğu Vietnam'da olmak üzere 850'den fazla okul ve 550'den fazla sağlık merkezinin hasar gördüğünü aktardı.

June Kunugi, Doğu Asya ve Pasifik'teki çocukların, iki nesil öncelerine kıyasla iklim krizinin etkilerine 6 kat daha fazla maruz kaldığına işaret etti.

Yagi Tayfunu nedeniyle Vietnam'da 292, Myanmar'da da 226 kişi hayatı kaybetmişti.

UNICEF, tayfundan etkilenen çocukların ve ailelerin kritik ihtiyaçlarının karşılanması için ilk etapta 15 milyon dolara ihtiyaç olduğunu tahmin ediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ