USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Uluslararası Slav Sanat Festivali'ne Türkiye de ilk defa katıldı

Belarus’ta düzenlenen “Uluslararası Slav Sanat Festivali”ne, Türkiye de "çocuklar finalisti Aylin Altınkaya" ile ilk defa olarak katıldı

Uluslararası Slav Sanat Festivali'ne Türkiye de ilk defa katıldı
26-07-2020 05:38
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Belarus'un Vitebsk kentinde düzenlenen Uluslararası Sanat Festivali'ne ilk kez Türkiye de katıldı.

Türkiye'de yapılan ‘O Ses Çocuklar’ yarışmasının finalisti Aylin Altınkaya, 16-20 Temmuz 2020 tarihleri arasında 29. Uluslararası ‘Vitebsk'te Slav Pazarı’ sanat festivali çerçevesinde düzenlenen 18. Uluslararası Çocuk Müzik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etti.

Konuyla ilgili Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği tarafından şu bilgi verildi:

"Bu sene 29.'su düzenlenmekte olan "Slavianski Bazaar Vitebsk'te Festivali şarkı yarışmasına ülkemizden ilk kez katılım sağlayan yaşı küçük ancak, hedefleri büyük yarışmacımız Aylin Altınkaya'yla Büyükelçiliğimizde hoş bir sohbet gerçekleştirip, kendisine başarılar diledik."

Aylin Altınkaya'nın yarışmada Türkçe ‘Vur Yüreğim’ ve ABBA'nın dünya hitleri arasında yer alan ‘The winner takes it all’ parçalarını seslendirdiği de kaydedildi.

Aylin Altınkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Uluslararası Slav Festivali'ne ilk kez Türkiye'nin katıldığına işaret ederek, "İlk kez olarak Türkiye katılıyor bu festivale. İlk olarak Türkiye adına sahne almak da bana nasip oldu. Bu da elbette onur verici!" diyerek duygularını aktardı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ