USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Uluslararası Genç İşadamları Kongresi

"Ülkemizin uluslararası doğrudan yatırım stratejisi üzerinde çalışıyoruz. Bunu, topyekun devlet politikası belgesi bağlamında da değerlendirebiliriz"

Uluslararası Genç İşadamları Kongresi
08-04-2021 19:11
Google News

İSTANBUL 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Ahmet İhsan Erdem, Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırım stratejisi üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Ülkemizin uluslararası doğrudan yatırım strateji belgesini yılın ikinci çeyreğinin sonuna doğru kamuoyuna duyurma imkanı bulacağımızı düşünüyorum." dedi.

Genç MÜSİAD tarafından "Yarını Bugünden Fark Et" temasıyla düzenlenen 7. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'nde (UGİK) konuşan Erdem, son yıllarda ekonomide ve teknolojide yaşanan değişimlere kayıtsız kalmadıklarını ve çalışmaları bu alanlarda yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Ekonomik kalkınma modellerini yeni gelişen teknolojilere göre sürdürülebilir, girişimci ruhu destekleyen ve özel sektör odaklı şekilde yeniden tanımladıklarını dile getiren Erdem, "Yatırım ofisi olarak bizler de kendi önceliklerimizi, ülkemizin yatırım stratejilerini yeniden ele alıyoruz.

Bu stratejilerimizin merkezinde, 'ülkemizin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasına destek olacak ve katkı sağlayacak katma değerli yatırımların Türkiye'ye kazandırılması' var." diye konuştu.

Erdem, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak uzun zamandır Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırım stratejisi üzerinde çalıştıklarını kaydederek, "Bu bir kurum stratejisi değil topyekun devlet politikası belgesi bağlamında da değerlendirebiliriz. Ülkemizin uluslararası doğrudan yatırım strateji belgesini yılın ikinci çeyreğinin sonuna doğru kamuoyuna duyurma imkanı bulacağımızı düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

Ofis olarak yeni teknolojileri ülkeye kazandıran, istihdamı ve ihracatı artıran, ithalatı düşüren yatırımları odaklarına aldıklarını anlatan Erdem, özellikle imalat odaklı yatırımların önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ