USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Medya

Uluslararası Andrey Stenin Fotoğraf Yarışması’nda ödül alan çalışmalar Türkiye’de sergilenecek

2014 yılında görev başındayken hayatını kaybeden savaş muhabiri Andrey Stenin’in anısına düzenlenen “Andrey Stenin Fotoğrafçılık Yarışması”nda ödül alan çalışmalar 3 Şubat’tan itibaren Ankara’da sergilenecek

Uluslararası Andrey Stenin Fotoğraf Yarışması’nda ödül alan çalışmalar Türkiye’de sergilenecek
30-01-2020 23:09
Google News

HABER MERKEZİ 

Uluslararası Andrey Stenin Basın Fotoğrafçılığı Yarışması 2019 kazananlarının onlarca çalışması, 3 Şubat’tan itibaren Ankara’da ilk defa sergilenecek.

17 Şubat’a kadar sürecek ve Türkiye, İspanya, İtalya, Fransa, Rusya,  Mısır, Bangladeş ve diğer ülkelerden genç foto muhabirlerinin çalışmalarından oluşan fotoğraf sergisi, Türkiye’nin başkentindeki Rusya Bilim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

2019 yılı “Stenin Yarışması” kazananlarının dünya genelinde yapılan turnesi kapsamında Türkiye’de açılacak fotoğraf sergisi daha önce, 2019 yılının sonuna kadar Moskova, Budapeşte, Cape Town, New York, San Donato Milanese, Yeni Delhi, Madrid ve Buenos Aires gibi şehirlerde sanatseverlerle buluştu.

Ankara’da düzenlenecek sergiye dahil edilen farklı teknik ve stildeki çalışmalar, küresel insani sorunlar ve etnik kimlik meselesi, özgürlüğün kısıtlandığı yerlerde yaşama şartları ve çatışmalar, çevre sorunları, sosyal gönüllülük projeleri ve hayvan haklarının korunması  gibi önemli toplumsal konuları gündeme getiriyor.

TÜRKİYE DE “KIRKPINAR GÜREŞLERİ” İLE SERGİDE…

Sergide yer alan Güney Afrikalı fotoğrafçı Justin Sullivan’ın Botswana’da çektiği fildişi kaçakçıları tarafından öldürülmüş  ‘Kıyım’ isimli fil görüntüsü, çarpıcılığıyla dikkat çekiyor. 

Sergide, Türkiye’yi temsil edecek yarışmacı ise Jüri Özel Mansiyon Ödülü’ne layık görülen fotoğrafçı Elif Öztürk Özgöncü

Özgöncü’nün siyah beyaz ‘arthous’ çekimi ile spor haberciliğinin özelliklerini  içinde barındıran fotoğraf serisi, 660 yıllık geleneksel Kırkpınar Güreşleri’ni konu ediniyor. 

BAŞVURULAR HER YIL 22 ARALIK’TA ALINIYOR…

2014 yılından bu yana Rusya Federasyonu UNESCO Komisyonu'nun himayesinde Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı tarafından düzenlenen ve görevi başındayken trajik şekilde hayatını kaybeden savaş muhabiri Andrey Stenin'in adına düzenlenen “Uluslararası Stenin Basın Fotoğrafçılığı Yarışması”na katılım başvuruları her yıl muhabirin doğum günü olan 22 Aralık’ta alınmaya başlıyor.

İlk kez düzenlendiğinden bu yana yarışma, Rusya'da uluslararası basın fotoğrafçılığı alanında yeni isimler tanıtan ve bu alandaki çalışmaların kalite kriterlerini belirleyen tek platform olma özelliği taşıyor. 

Yarışmanın temel amacı, genç yetenekli fotoğrafçılara destek verip kendi projelerini geliştirme imkanını sağlamak.

KATILIMCILAR 5 KATEGORİDE YARIŞTI…

2019’da yarışma katılımcıları, tek çalışmaları ve fotoğraf  serileriyle ‘Ana haberler’, ‘Spor’, ‘Gezegenim’, ‘Portre; Zamanımızın Bir Kahramanı’ ve yeni eklenen ‘İlham’ olmak üzere 5 kategoride yarıştı.

2019 yılındaki yarışmanın finalistleri arasına Rusya, Fransa, Türkiye, Filipinler, Almanya, Hindistan, İtalya, ABD, İran, Meksika, GAC, Bangladeş, Hong Kong, Portekiz, İspanya, Belarus ve Mısır olmak üzere 17 ülkeden katılımcılar girdi.

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ