USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

“Ulusal Hepatit B Eliminasyon Yol Haritası Raporu“ açıklandı

"Çalışmada özellikle hepatit B için odaklı bir bakış açısı ve mikro seviyede, stratejilere en çok etki edebilecek...

“Ulusal Hepatit B Eliminasyon Yol Haritası Raporu“ açıklandı
27-07-2020 17:42
Google News

"Ulusal Hepatit B Eliminasyon Yol Haritası" raporunun detayları, yaklaşan "Dünya Hepatit Günü" öncesinde kamuoyu ile paylaşıldı.

Yapılan açıklamayla, Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD) ve Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) tarafından Gilead Sciences Türkiye'nin desteği ile hazırlanan "Ulusal Hepatit B Eliminasyon Yol Haritası" raporuna ilişkin bilgi verildi.

"28 Temmuz Dünya Hepatit Günü" öncesinde açıklanan çalışmayla, "Türkiye'de Hepatit B'nin kısa vadede yayılımını durdurmak, hastalığın ilerleyişine engel olarak yaşam kalitesini iyileştirmek ve uzun vadede eliminasyonunu sağlamak" amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VHSD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak, TKAD ile birlikte hastalığın yayılımını durdurmak, uzun vadede eliminasyon sağlamak için yola çıktıklarını belirterek, "Ulusal Hepatit B Eliminasyon Yol Haritası, Hepatit B eliminasyonu için gelişim alanlarının belirlenmesi ve uygulamaların kolaylaştırılması amacıyla fikir önderleri ve ilgili paydaşların aktif katılımıyla hazırlandı." ifadelerini kullandı.

TKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan İdilman, akademisyenler tarafından hazırlanan raporun Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye Viral Hepatit Önleme ve Kontrol Programı'nın Hepatit B alanı ile tamamen uyumlu nitelikte olduğunu bildirdi.

Raporun, bu programı tamamlar nitelikte olduğunu belirten İdilman, "Biz, bu çalışmada özellikle hepatit B için odaklı bir bakış açısı ve mikro seviyede, stratejilere en çok etki edebilecek, uygulanabilir projeleri ortaya koyarak, hepatit B alanında Bakanlığımızın programına katkı sağlamayı hedefledik." bilgisini verdi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ