USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ülkenin zenginliklerini okul bahçesine sığdıramadılar

Tekirdağ Süleymanpaşa Anaokulu “Bölge Bölge Yurdum Projesi” kapsamında başta Trakya bölgesi olmak üzere 7 bölgenin tanıtımını yaptı. Tanıtımda yurdun 7 bölgesinden zenginlikleri okulun bahçesine sığamadı. Okulun her köşesi yurdun renkleriyle donatıldı.

Ülkenin zenginliklerini okul bahçesine sığdıramadılar
07-04-2019 13:22
Google News

Anaokulu öğrenci velileri ve öğretmenler tarafından gerçekleştirilen proje vatandaşlar tarafından yoğun katılım ve ilgiyle karşılandı.

“Bölge Bölge Yurdum Projesi” kapsamında öğrenciler sınıflarından öğretmenleri eşliğinde okul bahçesinde 7 bölgeye ait olan stantta kurulu olan ürünleri tanıma imkanı buldu.

Trakya'da ayçiçeği, üzüm suyu başta olmak üzere Bilecik tarhana, Yalova ceviz, Bursa kestane, Isparta'dan gül lokumu, Karadeniz yöresine ait muhlama, Kayseri yöresi mantı, Konya Mevlana şekeri, Güneydoğu'dan Şanlıurfa çiğköfte, Gaziantep baklava, Kars'tan kaşar Adapazarı'ndan mısır gibi ürünlerin yanı sıra çeşitli yörelere ait kıyafetlerin de tanıtımı yapıldı.

Öğrencilere de yöresel kıyafetler giydirilerek, yöre ruhu yaşatıldı. 7 bölgeden kendine has harmanlanmış olan türküler stantlara hareket kattı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ