USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Ülkemizin kararlı mücadelesi terör bitene kadar devam edecek'

Adalet Bakanı Bozdağ, "Türkiye bu tür terör eylemlerinin hepsinin üstesinden gelebilecek güçtedir, ülkemizin etkili ve kararlı mücadelesi terör bitene kadar devam edecektir." dedi. - Anadolu Ajansı

'Ülkemizin kararlı mücadelesi terör bitene kadar devam edecek'
18-02-2017 23:02
Google News

ŞANLIURFA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, beraberindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile saldırıda yaralananları hastanelerde ziyaret etmesinin ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Saldırının terörün çirkin ve acımasız yüzünü gözler önüne serdiğini, terör örgütünün 11 yaşındaki masum bir çocuğu gözünü kırpmadan öldürmeyi bir şey sandığını anlatan Bozdağ, "Çocukları öldürmeyi, kadınları öldürmeyi, erkekleri, yaşlıları, sivilleri öldürmeyi, tanıdıklarını, tanımadıklarını öldürmeyi bir şey zanneden bir ahmaklar, aptallar sürüsü. Belli ki akıllar, kalpler rehin ama bütün bunların karşısında elbette milletimizin birlik beraberliği son derece önemli." diye konuştu.

'Türkiye bu tür terör eylemlerinin üstesinden gelebilecek güçtedir'

Patlama nedeniyle olay yerinde büyük hasar oluştuğunu ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Hele olay yerini gördüğümüz de esasında sadece adliyeye dönük değil, 14 tane binada çok ciddi hasarlar var. Her taraf yıkılmış vaziyette. Esasında bir katliam planlaması yapılmış. Orada bulunan bütün vatandaşlarımızın hayatına kast edilmiş, canavarca bir duyguyla yapılmış terör eylemiyle karşı karşıyayız. Türkiye bu tür terör eylemlerinin hepsinin üstesinden gelebilecek güçtedir, etkili ve kararlı mücadelesi terör bitene kadar devam edecektir."

"Hakim ve savcılarımıza geçmiş olsun diliyorum"

Adalet Bakanı Bozdağ, "Terör örgütleri eğer adalet görevi yapanları, adaleti ayakta tutmaktan, hukukun gereğini yapmaktan vazgeçireceklerini düşünüyorlarsa, aldanıyorlar. Bizim pek çok şehidimiz oldu, bundan sonra da olabilir ama Türk yargısı adaletin bekçiliği görevini tavizsiz sürdürmeye devam edecektir. Ben bütün hakim ve savcılarımıza da geçmiş olsun diliyorum." dedi.

"İnşallah son çırpınışları olacak"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik terör örgütlerine inat milletçe bir ve beraber olmaya devam edileceğini söyledi.

Terör örgütlerinin son çırpınışlarını gerçekleştirdiğini aktaran Çelik, konuşmanı şöyle sürdürdü:

"Dikkat ederseniz bunlar bir çırpınış, inşallah son çırpınışları olacak. Bunlar ne yaptığını bilmez bir noktada terör eylemini ortaya koydular. Teröristler öteden beri Türkiye'yi huzursuz ediyorlar, bölgemizi rahatsız ediyorlar. Bunun farkındayız ama bu gün Viranşehir'deki tablo hiçbir lisanla izah edilemeyecek bir tablo."

Bakanlar, Şanlıurfa'daki temaslarının ardından kentten ayrıldı.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan, Rauf Maltaş

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ