USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

'Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için savaşıyoruz'

Savaşın sürdüğü Suriye'de bir süre önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarına katılan ve çatışmalarda yaralanan askerler, iyileşip arkadaşlarına destek verecekleri günü bekliyor. - Anadolu Ajansı

'Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için savaşıyoruz'
18-09-2016 17:52
Google News

KİLİS - İZZET MAZI

Sınırdaki bölgelerin terör örgütlerinden arındırılması amacıyla geçen ay başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sırasında, ÖSO askerlerinden Rızvan Dilvez ve Yusuf Haci, Türkiye sınırına yakın Rai bölgesinde DAEŞ ile çıkan çatışmada çeşitli yerlerinden yaralandı.

İç organları zarar gören ve Azez'deki ilk müdahalenin ardından Kilis Devlet Hastanesine getirilen yaralılar, burada tedavi altına alındı. Ameliyat edilen ve iyileşme sürecine giren yaralılar, ülkeleri özgürleşene kadar mücadeleyi sürdürmek istiyor.

"Ülkemizi teröristlere bırakmayacağız"

Yaralılardan Yusuf Haci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaştan önce öğrenci olduğunu, saldırılar nedeniyle can güvenlikleri tehlikeye girince arkadaşları ve öğretmenleriyle ÖSO bünyesine katıldıklarını söyledi.

Arkadaşlarının bir kısmını terör örgütleriyle çıkan çatışmada kaybettiğini anlatan Haci, "Yaşadığımız yerler, yerle bir oldu, birçok akrabamı da kaybettim. İki arkadaşım benimle aynı çatışmada yaralandı. Biri taburcu edildikten sonra Suriye'ye döndü. Ben ve bir arkadaşım ise hala tedavi görüyoruz. İyileşir iyileşmez Suriye'ye tekrar dönüp, teröristlere karşı savaşacağız. Sonuçta ülkemizin birliği ve bütünlüğü için savaşıyoruz." diye konuştu.

Rızvan Dilvez ise çatışmalarda amcası, halası ve arkadaşlarının bir kısmını kaybettiğini ifade etti.

Terörle mücadelenin zor olduğunu ancak kendilerine ait toprakları teröristlere teslim etmeyeceklerini belirten Dilvez, "İyileşip yeniden dönmek için gün sayıyorum. Kış geliyor, annelerimiz, kardeşlerimiz çok perişan. Bir an önce bölgemizi teröristlerden temizleyip, yeniden mutlu günlerimize dönmek istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Kilis Devlet Hastanesinde görevli doktorlardan Mustafa Tuşat ise iki yaralının da tedavisinin son aşamaya geldiğini, kısa süre sonra taburcu edilebileceğini bildirdi.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ