İZMİR - Ahmet Bayram
Uludağ Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü'nü bitiren Nejla Göktaş, resme olan ilgi ve yeteneğini vitraya yansıttı. Göktaş, elmasla küçük parçalar halinde kestiği camları bir araya getirerek tablo yapıyor.
İnternet sitesi ve sosyal medya aracılığıyla çalışmalarını paylaşan Göktaş, eserlerini Türkiye'nin pek çok iline satıyor.
Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteden mezun olduktan sonra resim öğretmenliği yerine vitray yapmaya yöneldiğini, çalışmaya başladığı bir vitray atölyesinde mesleğin inceliklerini öğrendiğini belirtti.
Konak Kaymakamlığının girişimcilik kursuna katılarak buradan aldığı hibe desteği ile 6 yıl önce atölyesini açtığını anlatan Göktaş, klasik motifler kullanmak yerine kendine özgü çalışmalar yapmaya başladığını, şehirlerin simge yapılarını, ilgisini çeken manzaraları vitray tekniğiyle oluşturduğunu ifade etti.
Göktaş, tekniğinin eski vitray tekniğinden farklı olduğunu aktararak "Eski tarz vitraylar biliniyor genelde, bizimki biraz daha farklı. Camları elmasla parçalıyoruz, lehimle de birleştiriyoruz. İşin inceliği ve zorluğu burada çünkü küçük dediğimiz bir vitrayla bile yaklaşık bir hafta 10 gün boyunca uğraşıyoruz. Bunlara insanlara aktarmak, bunun bir sanat olduğunu anlatmak zor." dedi.
"Camdan tablolar yapıyoruz"
Kendine özgü tekniğiyle genelde camilerde kullanılan vitrayları, restoran ve otel gibi mekanlara da yapmaya başladığını vurgulayan Göktaş, şöyle devam etti:
"Camdan tablolar yapıyoruz, yaptığımız işi puzzle ya da mozaik yapmaya benzetiyorum çünkü camları parça parça ayırıp daha sonra anlamlı bir resim ortaya çıkarıyoruz."
Bugüne kadar yaptığı en büyük çalışmanın 4,5 metre eninde, 2 metre yüksekliğinde olduğuna ve İzmir'de bir restoranda bulunduğuna işaret ederek söz konusu vitrayı yaklaşık bir yılda tamamladığını kaydetti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com