USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Tutuklu yakınlarından yeniden yargılanma talebi

Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde eşi tutuklu bulunan Pınar Özbek, 'Biz FETÖ ve PKK'nın mağduruyuz. Çocuklarımızla beraber yıllardır mağduriyet yaşıyoruz.' dedi.

Tutuklu yakınlarından yeniden yargılanma talebi
05-09-2016 17:33
Google News
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da bazı tutuklu yakınları, PKK ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mağduru olduklarını öne sürdükleri akrabalarına yeniden yargılanma yolunun açılmasını istedi.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde bir araya gelen tutuklu yakınları, kendileri ve çocuklarının uzun süredir mağdur olduğunu savunarak, yeniden yargılanma talep etti.

Grup adına konuşan Pınar Özbek, engelli bir çocuğu olduğunu belirterek, eşinin uzun süre cezaevinde olmasından dolayı büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Seslerini Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanına duyurmak için toplandıklarını kaydeden Özbek, şöyle konuştu:

"Biz FETÖ'nün ve PKK'nın mağduruyuz. Çocuklarımızla beraber yıllardır mağduriyet yaşıyoruz. Asıl mağduriyeti bizler çekiyoruz. Ne olur artık sesimizi duyan birileri olsun. Artık bu zulme bir su serpsinler. Adalet istiyoruz, sesimizi duyacak birilerini arıyoruz."

Ayşe Güçlü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım talebinde bulunduklarını anlattı. Güçlü, "Evladımı gelip evden alıp götürdüler, sonra da çıkıp Çınar'dan aldıklarını açıkladılar. Evladımın suçu yok. Evlatlarımıza komplo kurdular. Biz burada, evlatlarımız cezaevinde çürüdü. Önce Allah'tan sonra da Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz." dedi.

Babasının çok uzun süredir hapiste olduğunu belirten Firdevs Yapıcı (12) da artık ona kavuşmak istediğini dile getirdi.

Haksız yere cezaevinde bulunan babasının serbest bırakılmasını isteyen Yapıcı, "Diğer çocuklar gibi evimizde ona sarılmak istiyorum. Bayramları babamla geçirmek istiyorum." şeklindeki görüşlerini paylaştı.

Muhabir: Ömer Yasin Ergin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ