USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Ekonomi

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaslowski: Gümrük Birliği güncelleme müzakereleri başlamalı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaslowski, "Biz ve BusinessEurope, senelerden beri Gümrük Birliği güncelleme müzakerelerinin bir an önce başlamasını savunuyoruz." dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaslowski: Gümrük Birliği güncelleme müzakereleri başlamalı
14-11-2019 15:55
Google News

BRÜKSEL (AA) - Türk Sanayicileri ve Ä°ÅŸ Ä°nsanları DerneÄŸi (TÜSÄ°AD) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Simone Kaslowski, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜSÄ°AD Brüksel TemsilciliÄŸi'nde, Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri, üst düzey AB Komisyonu yetkilileri, akademisyenler ve düÅŸünce kuruluÅŸlarından katılımcılarla toplantı yaptıklarını, Türkiye-AB iliÅŸkilerini ve dünyadaki yeni geliÅŸmeleri tartıştıklarını söyledi.

Kaslowski, düzenledikleri etkinliÄŸe AP'nin yeni Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor'un da katıldığını belirterek, önümüzdeki dönemde iliÅŸkileri verimli etkileyecek farklı kiÅŸilerle görüÅŸmeler yaptıklarını ifade etti.

Dijital dönüÅŸüm, siber güvenlik, sürdürülebilir ekonomi, iklim deÄŸiÅŸimi, plastik kullanımı ve sanayi gibi çeÅŸitli konulardaki politikaları da deÄŸerlendirdiklerini bildiren Kaslowski, Avrupa Ä°ÅŸ Dünyası Konfederasyonu (BusinessEurope) tarafından AP'de düzenlenen üst düzey bir baÅŸka toplantıya katılacağını da söyledi.

"Konuya çok da vakıf olduklarını düÅŸünmüyorum"

Simone Kaslowski, Brüksel'de Türkiye'nin gündemde olduÄŸu bir döneme denk geldiklerine ve Barış Pınarı Harekatı'nın Avrupalılarca merak edildiÄŸine dikkati çekerek, ÅŸunları kaydetti:

"(Brüksel'de) Bir taraftan Suriye'deki harekat herkesin merak ettiÄŸi bir konu. Yeni parlamenterler oldukları için konuya çok da vakıf olduklarını düÅŸünmüyorum. Nitekim yapılan açıklamalar, yapılan söylemler, bizim Türkiye'deki gözlemlerimizle tutarlı deÄŸil. O açıdan oradaki farkları, bizim tespitlerimizi, bizim gözlemlerimizi onlarla çok açık biçimde paylaÅŸma ortamı var, fırsatı var. Bu açıdan da yurt dışı gezilerimiz önemli. Bilhassa böyle dönemlerde daha objektif bir bakış saÄŸlayabilmek için bu diyalog ortamına çok önem veriyoruz."

Türkiye ve AB arasındaki ticari iliÅŸkilerin önemine iÅŸaret eden Kaslowski, "AB, bizim en önemli ticaret partnerimizdir. En azından yüzde 50 civarında bir ticaretimiz Avrupa ülkeleriyle yapılıyor." dedi.

"Daha önce Gümrük BirliÄŸi güncellemesi bir kazan-kazan formülüydü"

Kaslowski, Türkiye ve AB arasındaki Gümrük BirliÄŸi güncellenmesi konusunda, "Biz ve BusinessEurope, senelerden beri Gümrük BirliÄŸi güncelleme müzakerelerinin bir an önce baÅŸlamasını savunuyoruz." ifadesini kullandı.

Daha önce Gümrük BirliÄŸi güncellemesinin bir "kazan-kazan" formülü olduÄŸunu anlamış olan birçok parlamenter ve komisyon yetkilisi bulunduÄŸunu belirten Kaslowski, "Umarız önümüzdeki aylarda bu siyasete yeni giren kiÅŸilerle yapacağımız görüÅŸmelerde onları bu yönde ikna etmiÅŸ oluruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi