USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Türkler Sevgililer Günü alışverişinde dijitale yöneldi

Türk çiftlerin yüzde 83'ü bu yıl hediyelerini online alışveriş kanallarından tedarik ettiğini belirtti

Türkler Sevgililer Günü alışverişinde dijitale yöneldi
13-02-2021 14:32
Google News

Mastercard’ın, 19 ülkede Sevgililer Günü hediye alışkanlıklarını araştıran Sevgi Endeksine göre, Türkiye’deki online alışveriş oranları son 10 yıl içerisindeki en yüksek değerine ulaştı.

Mastercard'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, Avrupa genelinde 19 ülkede gerçekleştirdiği "Sevgi Endeksi" araştırması, banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartlarla Sevgililer Günü için yapılan alışverişleri inceliyor.

Araştırmaya göre, Türkiye’de son on yılda Sevgililer Günü döneminde gerçekleşen online işlem sayısı yüzde 151’e ulaştı. Böylece, bu yılın online alışverişleri tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

2019 yılından bu yana, Sevgililer Günü döneminde yapılan işlemlerde temassız kart kullanımı yüzde 102 oranında arttı. Ayrıca, Türk çiftlerin yüzde 83'ü bu yıl hediyelerini online alışveriş kanallarından tedarik ettiğini belirtti.

Salgın döneminde bir araya gelebilmek bazı çiftlerin hayali oldu. Bu yıl, Türk sevgililerin yüzde 16’sı yalnızca Zoom, Facetime gibi online görüntülü konuşma imkanı sağlayan uygulamalarla bu özel günlerini kutlayabileceklerini belirtti.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ