USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Türkiye’nin ilk gergedanı Samir’e öğrencilerden yoğun ilgi

Türkiye’nin ilk gergedanı ’Samir’i görmek isteyen öğrenciler, Darıca Hayvanat Bahçesi’ne akın etti. Kocaeli’nin Darıca İlçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’na getirilen Asya Kıtası’nın en büyük,...

Türkiye’nin ilk gergedanı Samir’e öğrencilerden yoğun ilgi
02-12-2015 15:49
Google News

Türkiye’nin ilk gergedanı ’Samir’i görmek isteyen öğrenciler, Darıca Hayvanat Bahçesi’ne akın etti.

Kocaeli’nin Darıca İlçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’na getirilen Asya Kıtası’nın en büyük, Türkiye’nin de ilk gergedanı Samir, bugün öğrencilerin karşısına çıktı. Yaklaşık 200 saatlik bir yolculuğun ardından Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’na getirilen Samir adlı erkek gergedan, kendisini görmeye gelen öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Hayatlarında ilk defa gergedan gördüklerini belirten öğrenciler Samir’i gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediler.

7 YAŞINDA HİNT GERGEDANI, BİR ADI DA ZIRHLI GERGEDAN

Samir’in getirilişi ile ilgili bilgi veren Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz, “Türkiye’nin ilk gergedanı Samir’i parkımıza yerleştirdik. Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın sonucunda ve altı-yedi günlük bir yolculuk sonucunda parkımıza ulaştı. 7 yaşında Hint gergedanı, diğer bir ismi zırhlı gergedan. 40 yaşına kadar yaşayabiliyorlar. Erkek bir hayvan, Nisan ya da Mayıs ayında da inşallah dişisini getirmiş olacağız. Diğer gergedanlardan farkı, derisinin yapısı ve tek boynuzlu oluşu” dedi.

"Bütün Türkiye’ye hayırlı olsun diyoruz" diyen Yılmaz, “Özel hazırladığımız yemler, meyve, yulaf gibi otlarla beslenecek. Yaklaşık 1 milyon 200 bin TL’lik bir masraftan sonra bu duyguyu yaşadık. Bugün 1 Aralık kurucumuz Faruk Yalçın’ın da ölüm yıl dönümü. Bugüne gelmesi bizim için anlamlı oldu, kendisi burada olsa çok mutlu olacaktı. Bütün Türkiye’ye hayırlı olsun diyoruz” dedi.

Gergedanın binası hakkında bilgi veren Yılmaz, “3 tonun üzerinde bir ağırlığı var, binası da ona göre yapıldı. Doğalgazlı ısıtma var binada çünkü 20 ile 30 derece arasında bir ısıda olması gerekiyor. Binanın bir özelliği de gergedan şeklinde olması” dedi.

Gergedanın beslenme şekli ile de bilgi veren Yücel Yılmaz, “Meyve, elma ve özellikle havucu çok seviyor. Günde 15 kilogram hazır yem, 10 kilogram meyve, 10 kilo yonca ve 7-8 dal ağaç ve yaprak ile besleniyor” dedi.

Türkiye’nin ilk gergedanı Samir ile ilgili görüşlerini açıklayan bir öğrenci, “Samir, ülkemizin ilk gergedanı aynı zaman da Asya’nın ilk gergedanı, çok beğendim. Bu kadar büyük olmasını beklemiyordum. Buraya geldiğimde çok şaşırmıştım. Geldiğimde çok korktum ama daha sonra inceledik baya güzel. Herkesin gelmesini isterim” şeklinde konuştu.
Samir isimli gergedanın zırhından etkilendiğini belirten başka bir öğrenci ise, “Ülkemiz için önemli bir gelişme oldu bence. Hem turistik açıdan hem de kültürel zenginliğimizde artış oldu. Çok büyük olduğunu biliyordum ama bu kadar geniş olduğunu tahmin edemiyordum. O yüzden biraz şaşırdım ama zırhı beni çok etkiledi” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ