USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Türkiye'yi büyüteceksek bunu özel sektör eliyle yapacağız'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Türkiye'yi büyüteceksek bunu illa ve illa özel sektör eliyle, üretim eliyle yapacağız. Daha nitelikli, yüksek teknolojiye dayalı üretimi, bilgisi, teknolojisi, patenti bize ait özel sektör eliyle yapacağız." dedi. - Anadolu Ajansı

'Türkiye'yi büyüteceksek bunu özel sektör eliyle yapacağız'
08-02-2017 02:37
Google News

TBMM

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye'yi büyüteceksek bunu illa ve illa özel sektör eliyle, üretim eliyle yapacağız. Daha nitelikli, yüksek teknolojiye dayalı üretimi, bilgisi, teknolojisi, patenti bize ait özel sektör eliyle yapacağız." dedi.

Zeybekci, TBMM Genel Kurulunda, serbest bölgelere yatırım kolaylığı getiren Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Zeybekci, askeri alanlar, kıyı bölgeleri ve meraların acele kamulaştırmanın kapsamı dışında olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin varlığı olan bu alanlara 'Özel sektöre veya serbest bölgelerdeki şirketlere peşkeş çekilecek' mantığıyla yaklaşmak özel yatırıma, özel sektöre, üretime yapılan en büyük haksızlıklardan bir tanesidir." diye konuştu.

Özel sektörün varlıklarının da Türkiye'ye, millete ait olduğunu, Türkiye'nin envanterinde kayıtlı bulunduğunu ifade eden Zeybekci, "Türkiye'yi büyüteceksek bunu illa ve illa özel sektör eliyle, üretim eliyle yapacağız. Daha nitelikli, yüksek teknolojiye dayalı üretimi, bilgisi, teknolojisi, patenti bize ait özel sektör eliyle yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Tasarıyla hükümete bir bölgeyi serbest bölge ilan etme yetkisi verildiğini anlatan Zeybekci, serbest bölgelerin işletmesini özel sektör eliyle yapmak istediklerini, ancak faaliyetlerin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığının denetiminde olacağını söyledi.

Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, ara verdi.

Aranın ardından komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine Buldan, TSK deniz unsurlarının Aden Körfezine gönderilmesine ilişkin tezkerenin görüşülmesi için birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Muhabir: Kadir Karakuş

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ