USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye ve Belarus ikili ekonomik işbirliği masaya yatırıldı

Türkiye ve Belarus arasındaki ikili ekonomik işbirliği konuları iki ülke üst düzey yetkilileri tarafından masaya yatırıldı

Türkiye ve Belarus ikili ekonomik işbirliği masaya yatırıldı
24-09-2020 07:06
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Belarus Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Viktor Rıbak, Türkiye Tarım ve Orman Bakanı, Belarus-Türkiye Ortak Hükümetlerarası Ekonomi Komisyonu Eş Başkanı Bekir Pakdemirli ile görüşerek ikili ekonomik işbirliği konularını ele aldı.

Belarus Dışişleri açıklamasına göre, görüşmede taraflar, Belarus-Türkiye ticaret ve ekonomik işbirliğinin olumlu dinamiklerini ve daha da artırılmasının önemini vurguladılar.

Taraflar, iki ülke cumhurbaşkanları arasında Nisan 2019'da Ankara'da yapılan görüşmelerin ardından imzalanan anlaşmaların uygulanması çerçevesinde Belarus ile Türkiye arasında tarım ve gıda alanında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik konuları masaya yatırdı.

Görüşmede, tarımsal ürünlerde ikili ticaretin daha da geliştirilmesine özel vurgu da yapıldı. Taraflar, tarımla ilgili ortak çalışma grubunun Ankara'daki ilk toplantısı için hazırlıklara devam edilmesi hususunda karar da aldılar.

Belarus Büyükelçisi, Türkiye'ye ithalat ve iki ülkenin ticari kuruluşları arasında ticari bağların kurulması için bir dizi gelecek vaat eden konuları da sundu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ