USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Türkiye Varlık Fonu CEO'su Sönmez: “Türkiye Sigorta 5 yılda bölgede önemli bir oyuncu olacak“

"Türkiye'nin yerli ve milli bir markasının bölgesel bir lider olacağı yol haritasına başlamış bulunmaktayız. "

Türkiye Varlık Fonu CEO'su Sönmez: “Türkiye Sigorta 5 yılda bölgede önemli bir oyuncu olacak“
17-12-2020 19:42
Google News

Türkiye Varlık Fonu Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Sönmez, Türkiye'nin yerli ve milli bir markasının bölgesel bir lider olacağı yol haritasına başladıklarını belirterek, "Türkiye Sigorta 5 yıl içerisinde bölgede önemli bir oyuncu olacaktır." dedi.

Sabah Gazetesi tarafından Turkuvaz Medya Merkezi'nde düzenlenen "Sabah 35. Yaş Sektör Buluşmaları" kapsamında "Sigorta Paneli" gerçekleştirildi.

Panelde konuşan Sönmez, Türkiye'de tasarrufların genelde finansal sistemin dışında olduğunu, bu paranın finansal sisteme sokulması gerektiğini belirterek, bunun için en önemli sektörlerden birisinin "sigortacılık" olduğunu bildirdi.

Varlık Fonu olarak Türkiye'deki sigorta alanını çok önemli gördüklerini vurgulayan Sönmez, finansal sektörün yüzde 95'inin bankacılıktan oluştuğunu, bunun sağlıklı olmadığını, insanların sigorta ve İslami finansman alanlarına yönelmeleri gerektiğini anlattı.

Sönmez, devletin de bu stratejik sektörde Türkiye Sigorta ile bir oyuncu olarak piyasayı daraltmanın aksine genişlettiği bir oyun içerisinde olduğunu söyledi.

Türkiye'de sigorta şirketlerinin borsada daha fazla yer alması ve derinleşmesi gerektiğini aktaran Sönmez, bu sayede yaşanacak değer artışından bahsetti.

Sönmez, "Artık büyük düşünmenin zamanı. Küçük düşünerek bir yere gidemeyiz. Türkiye'nin buradan yerli ve milli bir markasının bölgesel bir lider olacağı yol haritasına başlamış bulunmaktayız. Türkiye Sigorta 5 yıl içerisinde bölgede önemli bir oyuncu olacaktır. 10 yıllık bir perspektifte de önemli liderlerden olacaktır." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ