USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Türkiye Tiflis Büyükelçisi Yazgan, Türk yatırımcılara Gürcistan'da uzun vadeli iş yapmasını tavsiye etti

Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Yazgan, tarım, turizm, internet teknolojileri gibi alanlarda potansiyeli olan Gürcistan’da Türk yatırımcıların uzun vadeli iş yapmasını tavsiye etti

Türkiye Tiflis Büyükelçisi Yazgan, Türk yatırımcılara Gürcistan'da uzun vadeli iş yapmasını tavsiye etti
13-02-2021 08:16
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Türk yatırımcılara Gürcistan'da uzun vadeli iş yapmasını tavsiye etti.

Bir Gürcü basınına konuşan Türk Büyükelçi Yazgan, “Türk iş dünyasına kısa vadeli kâr için Gürcistan'a gitmemelerini, uzun vadeli bir iş kurmamalarını, uzun vadeli yatırımcılar olmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Yazgan'a göre, Gürcistan'daki Türk yatırımcıların amacı ortak işletmeler oluşturmak ve üçüncü pazarlara girmek için uzun vadeli ticaret ortakları haline gelirlerse daha iyi olur.

Büyükelçi Yazgan, "Böyle durumlar var. İyi örnekler gördüm ama hayal kırıklığı da gördüm ve bunun nedeni yanlış ortaklar, yanlış yatırım modelleri" şeklinde de uyardı.

Gürcistan'daki iş ortamından bahseden Türk diplomat, "Yatırımcılarımız, Gürcistan hükümeti ve iş sektörü ile birlikte çalışmamız gereken birçok sorun olduğunu ifade ediyor. Bu da  Türk finans kurumlarına daha fazla güven duyulması ihtiyacını ifade ediyor" dedi.

GÜRCİSTAN DAHA BÜYÜK TRANSİT TİCARET MERKEZİ OLABİLİR

Yazgan sözlerine şöyle devam etti: "Burada Türk işadamları çalışmak için daha fazla potansiyele sahipler ama bu henüz gerçekleşmiyor. Diğer bir konu da, lojistik gibi sektörler için bölgesel bir stratejinin geliştirilmesidir. Gürcistan daha büyük transit ticaret merkezi haline gelme fırsatına sahip. Nasıl yapılır? Bu ortak bir strateji gerektirir. Her iki taraf için de bir kazan-kazan çözümü olacak" dedi.

Ayrıca, Büyükelçi Yazgan'a göre Gürcistan'ın tarım, turizm ve Internet Teknolojileri alanında da perspektifi var.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ