USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Türkiye Sigorta tarım sigortasıyla çiftçilerin yanında

"Gücümüzü adımızdan alarak çiftçilerimizin ve emeklerinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz"

Türkiye Sigorta tarım sigortasıyla çiftçilerin yanında
07-12-2020 14:01
Google News

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Alper Karayazgan, "Gücümüzü adımızdan alarak çiftçilerimizin ve emeklerinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Türkiye Sigorta'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, geniş kapsamlı tarım ürünleri ile üreticilerin sel, don, dolu ve yangın gibi doğal afet ya da iklimsel koşullar nedeniyle oluşabilecek risk ve zararlarını güvence altına almaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Sigorta Genel Müdürü Alper Karayazgan, küresel ısınma ve iklim değişikliği riskleri nedeniyle tarım sigortasının artık bir zorunluluk haline geldiğini vurgulayarak, tarım sigortalarının, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin ürün ve varlıklarını koruması açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Karayazgan, 2020-2021 üretim sezonu için bitkisel ürün sigortası yapılmasına başlandığını ve bu konuda Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi AŞ'nin (TARSİM) duyurularda bulunduğunu bildirdi.

Çiftçilerin tarım sigortası yaptırarak ürünlerini veya hayvanlarını güvence altına alabildiklerini belirten Karayazgan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Söz konusu sigorta ile üreticilerimiz, olası ürün veya hayvan kaybı durumunda yaptırmış oldukları sigortadan zararlarını karşılayabiliyorlar. İklim değişikliklerinden kaynaklanan risklerin gündemde olduğu bu dönemde üreticilerimiz, bitkisel ürünlerinde karşılaşabilecekleri risklere karşı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt olarak sigorta prim desteğinden faydalanabilir.

Bunun yanı sıra seralar için Örtü Altı Kayıt Sistemi'ne (ÖKS), büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanları için Hayvancılık Bilgi Sistemi'ne (HAYBİS), su ürünleri için Su Ürünleri Kayıt Sistemi'ne (SKS), arıcılık (arılı kovan) için Hayvancılık Bilgi Sistemi (HAYBİS) ve Arıcılık Kayıt Sistemi'ne (AKS) işletme kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor."


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ