USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Türkiye senaryolara boyun eğecek ülke değil'

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Türkiye kendisi için hazırlanan senaryolara boyun eğecek ülke değil. Bugün Türkiye Zeytin Dalı Harekatı ile büyük devlet olmanın gereklerini yerine getiriyor." dedi.

'Türkiye senaryolara boyun eğecek ülke değil'
05-02-2018 02:32
Google News

BURSA

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 5. Olağan Yıldırım İlçe Gençlik Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok önemli bir konjonktürün içinden geçtiğini söyledi.

"Zeytin Dalı Harekatı'nda 932 terörist etkisiz hale getirildi"PYD/PKK kendi yaptığı saldırıyı TSK'ya mal etmek istediDarmık Dağı'na Türk bayrağı dikildi 'Zeytin Dalı Harekatı' Alman kamuoyuna anlatılacakPYD/PKK sivilleri hedef almaktan vazgeçmiyorTerörün diz çöktüremediği şehir: Kilis'Gazzeli bebeği Afrinli diye pankart yaptılar'Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'e doğru ilerliyoruz, az kaldıBaşbakan Yardımcısı Bozdağ: Eğer Münbiç'ten bunlar çıkmazsa Münbiç'e girerizPYD/PKK yandaşları Doğu Gutalı bebeği Afrinli yaptı

Türkiye'nin büyümeye doğru yol aldıkça, koşmaya başladıkça, ayağa kalktıkça, söz sahibi olmaya başladıkça birilerinin nevrinin döndüğünü belirten Çavuşoğlu, 15 Temmuz'da başaramadıklarını Türkiye'yi adeta sınır bölgesinden kuşatmak suretiyle ülkenin geleceğini, istiklalini ve istikbalini tehdit altına almaya çalıştıklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Yıllardan beni Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, Amerikalılarla hangi platformda bir araya gelirlerse gelsinler hep şunu ifade ettiler: 'Bir terör örgütünü diğer bir terör örgütü ile ortadan kaldıramazsınız. Eninde sonunda o terör örgütü bumerang misali size dönüp size zarar verecektir.' Bize söz verdiler. 'Biz bunları silahlandırmıyoruz, vazgeçtik' dediler. 'Biz bunların asla sizin için tehdit olmasına müsaade etmeyeceğiz' dediler. Ama son 4-5 yıldan bu yana bir taraftan sözler söylendi. Diğer taraftan sahada bu sözler uygulanmadı tam aksi istikamette hareket edilerek Türkiye'yi adeta ablukaya almaya çalıştılar. Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye eskiden olduğu gibi kendisine el verilen, buyrulan, kendisine ne söylenirse yapılan ve ona ram olan bir ülke değil. Türkiye kendisi için hazırlanan senaryolara boyun eğecek ülke değil. Türkiye devlet, hem de büyük bir devlettir. Bugün Türkiye Afrin operasyonuyla Zeytin Dalı Harekatı ile büyük devlet olmanın gereklerini yerine getiriyor. Bundan sonra da getirmeye devam edecek Allah'ın izniyle. Adama sormazlar mı 5 bin tır silahtan bahsediyoruz. Kime gitti bu silahlar? Ne için gitti bu silahlar? En sonunda ağızlarındaki baklayı çıkardılar. 30 bin kişilik bir sınır ordusu kuracaklarmış. Hadi oradan düpedüz Türkiye'yi bölüp, parçalamak için bir terör ordusu kurdunuz da biz de buna ram edeceğiz."

"Haklıyız, güçlüyüz, eskisi gibi değiliz"

Zeytin Dalı Harekatı'nın bir terör operasyonu olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, "Sınırlarımızı kuşatmaya çalışan, terör koridoru oluşturmaya çalışanlara karşı orayı dar etmektir. Onların mevzilerini, barınaklarını, silah araç ve gereçlerini yok etmek için yapılmıştır, bu harekat." dedi.

Çavuşoğlu, harekatın Türkiye'nin o bölgede teröristleri temizlemek suretiyle 350 bin Kürt ve 3,5 milyon Suriyelinin oraya dönmesini ve hayatlarına kaldıkları yerden devam etmesini sağlamak için gerçekleştirildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ama her ne olursa olsun bugün terörden neşet ettiğini düşündüğümüz kimi isimlerin sosyal medya marifetiyle ortaya attığı sanki Türkiye sivillere zarar veriyormuş gibi bir algı operasyonu da başladı. Türkiye'nin tarihinde böyle bir şey yok. Siz kendi tarihinize dönüp bakacaksınız. Türkiye bir yere giderse ancak hayat vermek için, orayı abad etmek için, orayı ihya etmek için gider. Türkiye bir yere giderse oradaki mazlumun sırtını pek etmek için, yetimin başını okşamak için gider. Türkiye bir yere giderse sadece insanlık adına gider. Bu harekat da insanlığın onur ve haysiyetini korumak adına gerçekleştirilmiş bir harekattır. Başka hiçbir şey değildir. Haklıyız, güçlüyüz, eskisi gibi değiliz. Kim ne derse desin. Münbiç'te bu unsurlar var olacaksa Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın da dediği gibi oraya da gideceğiz. Bu terör koridorunu Irak sınırlarına kadar temizlemek durumundayız. Aksi takdirde bize rahat yok. Aksi takdirde gençlerimize vaat ettiğimiz emin bir şekilde bırakmak durumunda olduğumuz Türkiye yok. Onun için çalışacağız, çabalayacağız. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun."

Muhabir: Sinan Balcıkoca,Miraç Kaya

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ