USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Türkiye operasyona sıcak bakmıyor”

İdlib'te terör örgütü Heyet Tahrir Üş Şam'ın (HTŞ) birçok noktayı ele geçirmesiyle birlikte operasyon hazırlıkları konuşulmaya başlandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Naim Babüroğlu, “ Türkiye geniş operasyona sıcak bakmıyor” dedi.

“Türkiye operasyona sıcak bakmıyor”
20-02-2019 13:32
Google News

Operasyonlara katılmanın sivilleri tehlikeye düşüreceğini iddia eden uzmanlar, sivil kayıpların ortaya çıkacağını düşündükleri için operasyona sıcak bakmıyorlar. Konuyla ilgili Dr. Naim Babüroğlu da, Türkiye'nin de operasyona sıcak bakmadığını söyledi.

“Operasyon için zamana ihtiyaç var”
İstanbul Aydın Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Naim Babüroğlu olası operasyonla ilgili şunları kaydetti: "Putin, Soçi Zirvesi'nde, İdlib'e operasyon zorunluluğunun belirtti ve Ruhani'nin de desteğini aldı. İdlib mutabakatından sonra HTŞ'nin kontrol ettiği bölgelerde artış görülünce operasyon ihtimali ortaya çıktı.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi Zirvesi'nde, İdlib'deki sürecin devamı konusunda mesaj verdiğini belirten Dr. Babüroğlu: “İdlib'deki HTŞ gibi terör örgütlerinin alanlarını, muhalifler vasıtasıyla kontrol altına alırız. Türkiye, bazı terör örgütlerinin elimine edilmesi, bazılarının da ikna edilmesi için biraz süre istiyor” dedi.
 

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ