USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Erikan, RF Mari El Cumhuriyeti lideri ile ticari ilişkileri masaya yatırdı

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Erikan, RF Mari El Cumhuriyeti lideri ile başta ticari konular olmak üzere ikili işbirliği ilişkilerindeki durumu masaya yatırdı

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Erikan, RF Mari El Cumhuriyeti lideri ile ticari ilişkileri masaya yatırdı
12-12-2019 06:08
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye'nin Rusya Federasyonu’na (RF) bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan, RF Mari El Cumhuriyeti'nin başkenti Yoşkar Ola'yı ziyaret etti.

Mari El Cumhuriyeti lideri Aleksandr Yevstifeyev ile görüşen Başkonsolos Erikan, başta ticari konular olmak üzere ikili işbirliği ilişkilerindeki durumu masaya yatırdı.

Konuyla ilgili olarak Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu tarafından verilen bilgide şöyle denildi:

"Görev bölgemizde bulunan RF Mari El Cumhuriyeti’nin başkenti Yoşkar Ola’yı ziyaret eden Başkonsolos İsmet Erikan, resmi temaslarda bulunarak, ikili ilişkilerimizi geliştirme fırsatlarını değerlendirdi."

Marı El Cumhuriyeti hükümeti basın bürosundan edinilen bilgilere göre de taraflar görüşmede karşılıklı işbirliği olanaklarını ele aldı.

Türk konukları ağırlayan Marı El Cumhuriyeti lideri Yevstifeyev, Erikan'ın deneyimli bir diplomat olduğunu ve Kazan'da görevini yaparak Volga bölgesinin coğrafi ve ekonomik koşullarını iyi bildiğini belirtti.

Yevstifeyev, "Ancak, Mari El Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ortaklık potansiyeli, bugünün gerçeklerinden çok daha yüksek” diyerek, ikili işbirliğinin daha da artırılması temennisinde bulundu.

İkili ticaretimiz az, ancak...

Başkonsolos Erikan da konuşmasında, bölgeyi yaptığı ziyaretten büyük izlenimler elde ettiğini vurgulayarak, "İlk kez geliyorum… Farklı inanç ve milletlerden olan insanlar, yani herkes burada barış ve uyum içinde yaşıyor.. Bu beni çok mutlu ediyor. İnsanlar arasındaki bu uyumu yaratmak için yaptığınız çalışmalar için teşekkür ederiz. İkili ilişkilerimizde yapacağımız çok fazla çalışma var. İkili ticaretimiz az, ancak bu artmayacağı anlamına da gelmiyor. Burada gelişme potansiyeli var. Eğitim, bilim ve kültür alanlarında çok yönlü işbirliğine hazırız" dedi.

Bu arada Mari El Cumhuriyeti ve Türkiye arasında dış ticaret hacminin bu yılın ilk dokuz ayında "2.813 Milyon Dolar" olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Geçen yıl ise bu rakamın "3.426 Milyon Dolar" olduğu ifade edildi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ