USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Türkiye'nin İsrail'e Rusya üzerinden dolaylı yardım ettiği ortaya çıktı

Suriye’de kayıp İsrail askerinin bulunması ve gönderilmesi konusunda Rusya ile birlikte Türkiye’nin de İsrail'e yardımcı olduğu ortaya çıktı

Türkiye'nin İsrail'e Rusya üzerinden dolaylı yardım ettiği ortaya çıktı
07-09-2019 20:26
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

1982'de İsrail ile Suriye arasında yaşanan savaşta kaybolan ve geçtiğimiz aylarda Rusya tarafından bulunan İsrail ordusu çavuşu Zakariy Baumel'in ceset kalıntılarının İsrail'e gönderilmesinde Türkiye'nin de yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Rusya'nın en çok okunan Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan Rus Savunma Bakanlığı kaynakları özel operasyonla ilgili detayları anlattı.

Habere göre, Rus askeri görevlileri 1982'de çavuş Baumel'inkaybolduğu Suriye'nin Sultan Yakup bölgesinde yerel köylülerle irtibata geçti.

Köylüler mezarlıkta İsrail askerlerinin naaşlarının olabileceğini söyledi.

Bunun üzerine Suriye'de bulunan Rus ordu birlikleri harekete geçti.

Yapılan DNA testleri sonucunda cesedin çavuş Baumel'e ait olduğu tespit edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre, ceset önce Türkiye'ye, oradan da Rusya'ya ulaştırıldı.

Bu arada naaş, 4 Nisan'da İsrail'e gönderilmişti.

O tarihte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Bölgede görevli Rus askerlerin Suriyeli askerlerle işbirliği içinde Baumel'in gömülü olduğu yeri bulduğunu söyleyen Putin, "Baumel için anavatanında askeri cenaze töreni yapılacağı olmasından memnunuz. En önemli konu şu: Burada bir insani boyutu söz konusu. Yakınlarının Baumel'in mezarına çiçek bırakma imkanına kavuşacak olmasından mutluyuz" şeklinde konuşmuştu.

2 yıl önce kayıp İsrail askerlerinin bulunması için Putin'denyardım istediğini kaydeden Netanyahu ise, Rusya Devlet Başkanı'na çabaları için teşekkür etmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ