USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Türkiye'nin en büyük kütüphanesi Rami Kışlası havadan görüntülendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 milyon kitabın yer alacağını söylediği Türkiye'nin en büyük kütüphanesi Rami Kışlası'nın restorasyon çalışmalarının son durumu havadan görüntülendi.

Türkiye'nin en büyük kütüphanesi Rami Kışlası havadan görüntülendi
11-03-2019 17:52
Google News

Eyüpsultan'da bulunan 250 yıllık Rami Kışlası'nın restorasyonu hızla devam ediyor. Bittiğinde Türkiye'nin en büyük kütüphanesi haline gelecek olan Rami Kışlası'nın restorasyon çalışmaları havadan görüntülendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yürütülen proje çalışması bittiğinde 220 bin metrekarelik kullanım alanı ile İstanbul'un kültür ve sanat alanında çekim noktalarından biri haline gelmesi beklenen Rami Kışlası'nda milyonlarca kitap okurların istifadesine sunulacak. Havadan çekilen görüntülerde restorasyonun hızla devam ettiği görülüyor.

Rami Kışlası'ndaki restorasyon çalışmaları bittiğinde Türkiye'nin tarihini gözler önüne serecek bir ‘Şehir Müzesi' hizmete girecek. Kışlada ayrıca yaklaşık 10 milyon kitap kapasiteli dev bir kütüphanenin kurulması planlanıyor. Kışlanın avlusunda ise sergi salonları ve gezi mekanlarının yer alması planlanıyor. Ziyaretçiler için kafelerden kitapçılara, hediyelik eşya dükkanlarından geleneksel el sanatlarının yapımı, tanıtımını ve satışının yapıldığı alanlara kadar birçok atölye de alanda bulunacak.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ