USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Türkiye, Kurban Bayramı vesilesiyle Rusya Müslüman topluluğunu sevindirdi

Türkiye, Başkent Moskova yakınlarındaki Podolsk’ta, Kurban Bayramı vesilesiyle dağıttığı kurban etleri ile Rusya Müslüman topluluğunu sevindirdi

Türkiye, Kurban Bayramı vesilesiyle Rusya Müslüman topluluğunu sevindirdi
03-08-2020 22:35
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye, Kurban Bayramı vesilesiyle Rusya'nın başkenti Moskova'ya yakın Podolsk kentinde kurban eti dağıtarak Rusya Müslüman topluluğunu sevindirdi.

Rusya Federasyonu Müslümanlar Dini İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, Moskova Çevre Bölgesi'nin Podolsk kentindeki Rahman Müslüman Merkezi'nde bayramlaşma etkinliği düzenlendi.

Törene, Moskova Çevre Bölgesi Rusya Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Ruşan Abbasov ve Türkiye Moskova Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ömer Faruk Savuran, ayrıca Moskova Çevre Bölgesi Müslüman topluluğu başkan ve imamlar da katıldı.

Açıklamada, "Kutlamalar başlamadan önce Müslümanlar toplu bir öğle namazı kıldılar ve Rusya ve Türkiye halklarının refahı için dua ettiler" bilgisi verildi.

Yapılan açıklamaya göre, bölgede başlatılan "ve uzun yıllardır devam eden Kurban Bayramı: Şefkat ve Merhamet Bayramı'dır" başlıklı hayırsever kampanya çerçevesinde Türkiye Diyanet İşleri'nin 150 kurban hayvan eti dağıttı. Bu yardımın, bu yıl Rusya Müftüler Konseyi ile işbirliği anlaşması çerçevesinde yapıldığı da kaydedildi.

Açıklamaya göre, Moskova Çevre Bölgesi'ndeki Müslüman topluluklar önümüzdeki günlerde bu kurban etlerini öğrencilere, ihtiyacı olan fakir ailelere, yetimlere ve yaşlılara dağıtacak.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ