USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası “Dünya Çevre Günü“nü kutluyor

"Bugüne kadar toplam kurulu gücü yaklaşık 4.140 MW olan 500 adet yenilenebilir enerji yatırım projesine yaklaşık 14,2 milyar TL tutarında kredi tahsis ettik"

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası “Dünya Çevre Günü“nü kutluyor
04-06-2021 15:00
Google News

İSTANBUL 

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, dünya genelinde çevre hassasiyetlerinin giderek arttığını ve gelecek için şimdiden önlem alınması gerektiğini vurgulayarak, "2020 yıl sonu itibarıyla yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projeleri kredi portföyümüzün yüzde 57’sini oluşturuyor ve sürdürülebilirlik temalı kredilerin portföydeki payı yüzde 63." dedi.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamaya göre, banka daha yaşanabilir bir dünyanın ancak çevre ve iklim değişikliği konusunda atılacak sorumlu adımlarla mümkün olduğuna işaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Öztop, 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’ndan bu yana her yıl 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü'nün bu yılki temasının doğayı iyileştirmek için verilen hasarın önlenmesi, durdurulması ve tersine çevrilmesine işaret eden Ekosistem Restorasyonu olduğunu belirtti. Öztop, "Dünya Çevre Günü, çevreye verilen zararların; canlıların ve gezegenimizin hayatını tehlikeye attığını tüm insanlığa hatırlatarak farkındalık yaratıyor. Çevre konusunda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Banka olarak küresel ve ulusal bakış açımızla, kapsayıcı ve stratejik finansman sağlayıcı rolümüzü sürdürmeye ve iklim değişikliği ile mücadelenin finansmanını desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ