USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye İş Bankası 97 yaşında (2)

"Sürdürülebilirlik konusundaki tavrın doğrudan eylemle gösterilmesi gereken bir alan olduğunu düşünüyorum. "

25-08-2021 14:14
Google News

İSTANBUL

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "97 yıl önce 2 şube, 37 çalışanla çıkılan yolculukta bugün ulaştığımız teknoloji seviyesi ile geleceğe hazır; hizmet sunma anlayışımız ile sadece Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde de önemli bir noktada olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

Bankanın 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Aran, bir asra yaklaşan geçmişi bulunan İş Bankası'nın, 26 Ağustos 2024'te 100. yılını kutlayacağını hatırlattı.

Aran, İş Bankası'nın ülke ekonomisine kazandırdıklarına dair şunları söyledi:

"İş Bankası, ülkemiz için öncelikle iktisadi bağımsızlığı ifade eder. İş Bankası, bir banka olmanın çok ötesinde, ülkemiz için çok özel anlamlar taşıyan bir Cumhuriyet kurumudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan, Celal Bayar'ın ilk genel müdür olduğu İş Bankası, siyasi bağımsızlığın ancak iktisadi bağımsızlıkla perçinlenebileceği inancıyla yola çıkmış bir kurum.

Milli ekonominin inşa edilmesinde çok önemli sorumluluklar üstlenmiş; ülkemiz ekonomisine binlerce fabrika, işletme, müteşebbis ve milyonlarca yeni istihdam kazandırmıştır. Geçmişten bu zamana camdan tekstile, dokumadan şeker fabrikalarına kadar pek çok alandaki iştirakimizle ekonomiye katkı sağlamışız.

Dolayısıyla kuruluşumuzda üstlendiğimiz milli ekonominin desteklenmesi rolünün layıkıyla yerine getirildiğine inanıyorum. Bunun müşterilerimizde ve kamuoyunda karşılığının olduğunu, gönüllerde İş Bankası'nın ayrı bir yeri bulunduğunu görüyorum, hissediyorum."

Aran, İş Bankası'nın, sorumlu bankacılık anlayışı ve "zeka, dikkat, iffet, metotlu çalışma" prensiplerini uygulayarak nereye gelebileceğini, 97 yılın ardından nasıl halen genç, dinamik kalabileceğini, sektörün öncüsü olabileceğini gösterdiğini kaydetti.

İş Bankası'nın, sahip olduğu kaynakları en doğru alanlara tahsis ederken, hem hakiki manada bir bankacılık duruşu sergilediğini hem de dijitalleşme ve teknolojiyi en doğru şekilde kullanma konusunda sektöre liderlik ettiğini belirten Aran, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlk internet bankacılığı, mobil bankacılık, karekodla para çekme, karekodla ödeme, blokzincir üzerinden dış ticaret işlemi gerçekleştirmek gibi pek çok yeniliğe imza atan bu kurum, kumbara ve Bankamatik gibi artık kendisiyle özdeşleşmiş birçok finansal ürünü de sektöre kazandırdı.

Ayrıca, sermaye piyasalarından sigortacılığa, girişim ve risk sermayesinden finansal kiralamaya, inovasyondan Sanayi 4.0'a kadar Şişecam, Anadolu Sigorta, Anadolu Hayat, İş Yatırım, Softtech gibi pek çok alanda sektöründe lider iştirakler kazandırdı.

Bunların hepsi en az İş Bankası kadar değerli markalar. 97 yıl önce 2 şube, 37 çalışanla çıkılan yolculukta bugün ulaştığımız teknoloji seviyesiyle geleceğe hazır; hizmet sunma anlayışımız ile sadece Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde de önemli bir noktada olduğumuzu düşünüyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ