USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Türkiye ile Suriye’deki başarılı işbirliğinden dolayı Rus general Çayko'ya en üst Kahramanlık unvanı

Rusya’nın Suriye’de Türkiye ile başarılı işbirliği çalışmalarından dolayı Rus general Aleksander Çayko'ya en üst Kahramanlık unvanı verildi

Türkiye ile Suriye’deki başarılı işbirliğinden dolayı Rus general Çayko'ya en üst Kahramanlık unvanı
10-07-2020 07:12
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Ruya Genelkurmay Başkan Yardımcısı, Tümgeneral Aleksandr Çayko'ya, Rusya Federasyonu'nun en yüksek kahramanlık madalyası "Rusya Kahramanı" unvanı verildi.

Uzmanlara göre, Rus tümgeneral, Suriye'de özellikle de İdlib yakınındaki "M4 Karayolu"nda Türk-Rus ortak devriyesi ile ilgili çalışmaların organize edilmesindeki başarılarından dolayı Kahramanlık madalyası ile onurlandırıldı.

Askeri kaynaklara atıfta bulunan Rus ulusal İzvestia gazetesinin haberine göre, ilgili ve henüz açıklanmayan kararname hazırlanmış bulunmakta ve tümgeneral Çayko’nun yakın zamanda Kızıl Yıldız (Rusya Kahramanı ) Madalyası'nı alması bekleniyor.

Gazeteye göre, Rus uzmanlar, Suriye'deki Rusya Federasyonu ordusu birliklerine komutanlık yaptığı sırada sergilediği başarılarından dolayı tümgeneralin Rusya Kahramanı unvanı aldığına dikkat çekiyor.

Çayko, Ekim 2019'dan Mart 2020'ye kadar Suriye'de Rus askeri birliğine komutanlık yaptı. Atamasından kısa bir süre sonra Türk ordusuyla ortak devriyeler oluşturulması konusunda faaliyetlerde bulundu.

Rus uzmanlara göre, tümgeneral Çayko, özellikle stratejik karayolu M4'te Rus ve Türk ordusunun ortak devriyelerin oluşturularak başlatılmasında önemli rol oynadı. Ayrıca İdlib bölgesinde de insani operasyonlarda başarılara imza attı.

Bu arada Moskova'da Türkiye ile Rusya arasında 5 Mart'ta imzalanan İdlib ateşkesinde alınan kararlar kapsamında, İdlib yakınındaki M4 karayolunda 1'inci Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edilmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ