USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Türkiye, Haziranda Rusya’ya kara taşımacılığı ve ulaşım ekipmanları ile şeftali ihraç etti

Türkiye’den Rusya’ya Haziran ayında ağırlıklı olarak şeftali, kara taşımacılığı ve ulaşım ekipmanlarının ihraç edildiği kaydedildi

Türkiye, Haziranda Rusya’ya kara taşımacılığı ve ulaşım ekipmanları ile şeftali ihraç etti
07-08-2024 17:12
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye, Haziran ayında ağırlıklı olarak Rusya'ya ekipman, şeftali ve ulaşım ihrac etti.

Konuyla ilgili araştırma Rus resmi Ria Novosti haber ajansı tarafından yapıldı.

Araştırmalara göre, Haziran ayı sonuçları bağlamında Türkiye'nin Rusya'ya ihracatının ana malları ekipman, şeftali ve kayısı ile kara taşımacılığıydı. Rakamlara göre, "Özellikle Türkiye'nin Rusya'ya sağladığı başlıca mallar çeşitli ekipmanlardı; buldozerler ve kırma ve ayırma makineleri. Toplam arz 136,3 milyon doları buldu."

Ardından, Türkiye'nin Haziran ayında Rusya'ya 81,1 milyon dolara tedarik ettiği şeftali ve kayısı başta olmak üzere sert çekirdekli meyveler geldi.

Üçüncü sırada ise kara taşımacılığı araçları ve parçaları yer alıyor; bu malların ihracat hacmi 56,2 milyon doları buldu.

Ayrıca Türkiye'nin ilk beş ihracatı arasında dondurulmuş, taze ve soğutulmuş balık (27,8 milyon dolar) ve epoksi reçine (7,1 milyon dolar) olmak üzere deniz ürünleri de yer aldı.

Haberde, "Buna karşılık Türkiye, Rusya'dan petrol ürünleri ve gaz, demirli metaller, buğday ve meslin dahil olmak üzere enerji sektörü malları satın aldı; bakır ve ayçiçek yağı," bilgi verildi.

Aynı zamanda, Rusya-Türkiye ticareti haziran ayında mayıs ayına göre yüzde 19,7 oranında azalarak 3,6 milyar dolara geriledi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ