USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Türkiye güçlendikçe saldırıların dozajı artacak'

Başbakan Yardımcısı Nurettin , Türkiye’ye yönelik saldırıların çok büyük bir ihtimalle devam edeceğini belirterek, "Türkiye güçlendikçe saldırıların dozajı artacak, buna hazırlıklı olmalıyız." dedi. - Anadolu Ajansı

'Türkiye güçlendikçe saldırıların dozajı artacak'
11-04-2017 23:52
Google News

GİRESUN

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Piraziz ilçesinde öğretmenevi bahçesinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’nin her zaman güçlü kalması gerektiğini belirterek, "16 Nisan’da halk oylamasında önerdiğimiz model de aslında hükümet modeli de aynı mantığın ürünü olan bir model. Yani bundan sonra da sürekli güçlü hükümetlerin ortaya çıkmasını sağlayacak olan bir model." dedi.

Şu anda Türkiye’nin uyguladığı hükümet sisteminin dünyanın hiçbir yerinde olmadığına işaret eden Canikli, "Sadece Türkiye’de var, sadece Türkiye uyguluyor. Böyle bir sistem, ne parlamenter sistem ne Cumhurbaşkanlığı sistemi ne Başkanlık sistemi, ne deve, ne kuş, devekuşu, hiçbir şeye benzemiyor. Dengesiz kendi içinde sürekli kavgaları körükleyen bir sistem." diye konuştu.

Nurettin Canikli, şu anki hükümet sisteminin aynı yetkiyi hem Cumhurbaşkanına hem de Başbakana verdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Öyle olunca cumhurbaşkanlarıyla başbakanlar sürekli kavga ediyor. Bu sistem kargaşayı doğuruyor, bu sistem cumhurbaşkanıyla başbakan arasında hep kavgayı körüklüyor. 1982 yılından 2007 yılına kadar baktığınızda sürekli Türkiye’de uygulandığı dönemler itibarıyla cumhurbaşkanlarıyla başbakanlar hep kavga etmiş.” değerlendirmesinde bulundu.

Bunun için bu sistemden Türkiye’nin kurtulması gerektiğinin altını çizen Canikli, kavganın yalnızca 2007’den beri olmadığını dile getirdi.

Türkiye’ye yönelik saldırıların çok büyük bir ihtimalle devam edeceğine işaret eden Canikli, "Türkiye güçlendikçe saldırıların dozajı artacak, buna hazırlıklı olmalıyız. Biz hazırız millet de hazır aslında ve önümüzdeki dönemlerde yönetimde en ufak bir boşluk en ufak bir zafiyet, en ufak sıkıntı olmamalı. Üst yönetimde kavga olmamalı. En ufak bir kavga olsa oradan saldırılar yoğun bir şekilde gelir." diye konuştu.

Muhabir: Gültekin Yetgin

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ