USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Türkiye, Erbain yürüyüşünde iki ikram çadırı kurdu

Türkiye Cumhuriyeti, İmam Hüseyin’in şehadetinin kırkıncı günü anmaları için Necef’te toplanan Müslümanlara ikramda bulunmak üzere iki ikram çadırı kurdu

Türkiye, Erbain yürüyüşünde iki ikram çadırı kurdu
22-08-2024 20:12
Google News

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhuriyeti, İmam Hüseyin’in şehadetinin kırkıncı günü anmaları için Necef’te toplanan Müslümanlara ikramda bulunmak üzere iki ikram çadırı kurdu.

Türkiye Cumhuriyeti Necef Başkonsolosluğu ve TİKA tarafından, İslâm Peygamberi Hz. Muhammed’in torunu İmam Hüseyin’in katledilişinin kırkıncı günü anmalarına katılan Müslümanlara hizmet etmek amacıyla ikram çadırları kuruldu.

NECEF BAŞKONSOLOSLUĞU İKRAM ÇADIRI KURDU...

Necef Başkonsolosu Cafer Olcay Karakaş’ın bizzat ziyaret ettiği ve katıldığı ikramlarda, Irak ve Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın pek çok farklı noktasından gelen Müslümanlar, Kerbela’da İmam Hüseyin’in ve beraberindeki masumların şehadetinin kırkıncı gününü anıyorlar.

Türkiye Necef Başkonsolosluğu sosyal medya hesabından verilen bilgiye göre, birinci çadır Hasan Bayati liderliğinde Bayat boyu mensuplarının hizmetini yürüttüğü Ümmül Beniye Hüseyniyesi’nde hizmet ve ikramlarını sundu.

TİKA’DAN ERBAİN ÇADIRI...

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bağdat Ofisi tarafından hizmet veren ikinci çadır ise Necef’in Haydariye bölgesinde bulunan İmam Mehdi Al Muntezer Hüseyniyesi’nde kuruldu.

Necef’te Erbain yürüyüşüne katılan Müslümanlara hizmet ve ikram çadırı kurulduğunu TİKA Başkanı Serken Kayalar sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

“TİKA olarak Irak’ta Erbain Yürüyüşüne katılanlarla aşımızı paylaşıyoruz.

Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin şehit edilişinin yıl dönümünde Kerbela’ya yürüyüş yapan kardeşlerimiz için Necef’te ikram çadırı kuruldu.

Çadır’da Türkmen kardeşlerimiz desteği ile ikramlar dağıtılacak.”

BAŞKONSOLOS KARAKAŞ’TAN ZEYNEBİYE’YE ZİYARET...

T.C. Necef Başkonsolosu Cafer Olcay Karakaş, Necef’te Türkiye vatandaşları tarafından kurulan Zeynebiye-Zehra Ana Erbain Çadırını da ziyaret etti.

Zeynebiye çadırında verilen hizmetlerden övgüyle söz eden Başkonsolos Karakaş, yetkilileri gayretleri ve ziyaretçilere sağladıkları titiz hizmetler nedeniyle tebrik etti.

.

Ali Rıza Özkan, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ