USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

'Türkiye dünyadaki en cömert ülke'

Mayıs 2016’da Türkiye’de gerçekleşecek Birinci Dünya İnsani Yardım Zirvesi’nin ön hazırlık toplantısı olan Türkiye İş Müzakeresi, konunun ilgililerini bir araya getirdi. Müzakereye katılan AFAD Strateji Geliştirmesi Daire Başkanı Muhammet Serdar Erbaş, Tü

'Türkiye dünyadaki en cömert ülke'
19-06-2015 16:10
Google News

Mayıs 2016’da Türkiye’de gerçekleşecek Birinci Dünya İnsani Yardım Zirvesi’nin ön hazırlık toplantısı olan Türkiye İş Müzakeresi, konunun ilgililerini bir araya getirdi. Müzakereye katılan AFAD Strateji Geliştirmesi Daire Başkanı Muhammet Serdar Erbaş, Türkiye’nin insani yardım konusunda yardım miktarı ve milli geliri başına düşen yardım miktarı sıralamasında dünyadaki ‘en cömert ülke’ olduğunu söyledi. PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap 19 Haziran 2015 12:07

Mayıs 2016'da Türkiye’de yapılacak olan birinci Dünya İnsani Yardım Zirvesi’ne hazırlık amacıyla düzenlenen Türkiye İş Müzakeresi’nde acil duruma hazırlık ve müdahalede özel sektörün rolü masaya yatırıldı. Birleşmiş Milletler’in inisiyatifiyle Türkiye’de gerçekleşmesine karar verilen zirvenin ön hazırlığı gibi değerlendirilen Türkiye İş Müzakeresi Kadir Has Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. UPS Türkiye Genel Müdürü Ufku Akaltan, AFAD Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Furat, AFAD Strateji Geliştirmesi Daire Başkanı Muhammet Serdar Erbaş, OCHA İş Ortaklığı Danışmanı Mamissa Mboob, UPS İnsani Yardım Direktörü Esther Ndichu ve KSS Turkiye Başkanı Serdar Dinler başta olmak üzere çok sayıda önemli ismin yoğun ilgi gösterdiği müzakerede, uluslararası insani yardım faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

İLK DEFA TÜRKİYE’DE

Türkiye’nin insani yardım yardım konusunda yardım miktarı ve milli geliri başına düşen yardım miktarı sıralamasında dünyadaki ‘en cömert ülke’ olduğunu söyleyen AFAD Strateji Geliştirmesi Daire Başkanı Muhammet Serdar Erbaş, bu nedenle Dünya İnsani Yardım Zirvesi’ne de ev sahibi olarak seçildiğini belirtti. Zirvenin ön hazırlıklarının uzun süre önce başlatıldığını söyleyen Erbaş, “Dünya İnsani Yardım Zirvesi’nin ilk defa Türkiye’de yapılacak olması önemli bir gelişme. Türkiye; insani yardım yardım konusunda yardım miktarı ve milli geliri başına düşen yardım miktarı sıralamasında dünyadaki en cömert ülke seçildi. 

Bugünkü toplantıda ise insani yardım konusunda özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının, kamu kuruluşları ile yapacakları faaliyetler değerlendirildi. Tutarlar itibariyle de üçüncü ülke sıralamasına yerleşti. Sivil toplum kuruluşlarının şehirlerimizde yaşayan Suriyeli mültecilere yaptıkları yardımların bu listeye dahil edilmediğini düşünürsek insani yardım konusunda da en etkin ülke olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu nedenle Dünya İnsani Yardım Zirvesi Türkiye’de yapılacak” dedi.

“TÜRKİYE TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLDU”

Türkiye’nin Suriye’de yaşananlar konusunda dünyadaki birçok ülkeye göre örnek davranış sergileyecek sınır politikası izlediğini belirten Muhammet Serdar Erbaş, “Ülkemize sığınan insanlara kapılarımızı kapatmadık ve açık kapı politikasıyla onları içeri aldık. Bu kapsamda AFAD Suriye’den gelen mültecilerin sınırdan geçmelerinin hemen ardından su dağıtımı ile başladığı çalışmalarına mültecileri kamplara yerleştirmeye kadar devam etti. Şu an Türkiye’de 25 kamp var. Bunların bir kısmı konteyner bir kısmı da çadır kent. Buralarda 275 bin civarında insanı barındırıyoruz ve yiyecek, barınma, eğitim, sağlık gibi her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Biyometrik olarak kaydını aldığımız 1 milyon 770 bin civarında Suriyeli barınmacımız mevcut. Bunların bir kısmı kamplarda bir kısmı da şehirlerde ikamet ediyor” diye konuştu.

“FELAKET HAZIRLIĞI KONUSUNDA BİLİNÇ YOK”

Türkiye İş Müzakeresi’nde özel sektörün felaketler ve insani yardımlar açısından nerede bulunduğu ve bu konularda devlete ve sosyal sorumluluk projelerine nasıl yardımcı olacağı konularında somut önerilerin geliştirildiğini belirten UPS Türkiye Genel Müdürü Ufku Akaltan, Türkiye’deki çalışanların, şirket sahiplerinin ve KOBİ’lerin bir felakete nasıl hazırlanabilecekleri konusunda bilinçli olmadıklarını söyledi. İstatistikler hakkında bilgi veren Ufku Akaltan, “Türkiye’deki KOBİ’lerin yüzde 72’si bir felakete hazırlık planına sahip değil. Yüzde 65 kadarı böyle bir şeyin gerekliliğine inanmıyor. Yüzde 43’ü bir felaketten sonra işini kurmamak üzere tamamen kaybediyor. Yüzde 23 kadarı da 4 sene içerisinde işini kaybediyor” dedi.

104 MİLYON DOLARLIK YARDIM VE DESTEK

UPS Vakfı olarak 2014 senesinde dünya çapında toplam 104 milyon dolarlık yardım ve destekte bulunduklarını ifade eden Ufku Akaltan, “UPS Vakfı 3 ana başlık altında insani yardım ve felaketler konusuna yoğunlaşıyor. Bunlardan birincisi çok renklilik, ikincisi çevresel faktörler ve üçüncüsü ise toplumsal güvenlik. UPS Vakfı 2014 senesinde dünya çapında toplam 104 milyon dolarlık yardımda ve destekte bulundu. Bunun 49,5 milyon doları nakitti. Buna ek olarak 2.7 milyon dolarlık lojistik hizmeti ve uzmanlık kullandık. Ayrıca toplamda 400 bin üzerinde çalışanımız dünya genelinde 1.9 milyon saatlik gönüllülük yaparak toplumlara yardımcı oldular” ifadelerini kullandı. 

dikGAZETE..
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ