USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Türkiye'de havacılık olağanüstü bir atılım içerisinde'

KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz, "Dünyada yüzde 5 büyüyen sektör, ülkemizde son yıllarda dünya ortalamasının yaklaşık üç katı büyümüştür." dedi. -

'Türkiye'de havacılık olağanüstü bir atılım içerisinde'
28-09-2016 18:52
Google News


Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz, Türkiye'de havacılık sektörünün olağanüstü bir atılım içerisinde olduğunu belirterek, "Dünyada yüzde 5 büyüyen sektör, ülkemizde son yıllarda dünya ortalamasının yaklaşık üç katı büyümüştür." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havacılık sektörünün tüm dünyada hızla geliştiğini ifade etti.

Türkiye'de havacılık otoritelerinin öngörülerine göre 2023 yılında havacılık sektörünün 100 geniş gövdeli, 450 dar gövdeli ve 200 bölgesel uçak olmak üzere toplam 750 uçaklık bir filoya ulaşacağını aktaran Yılmaz, bu rakamlara iş jetleri de ilave edildiğinde gelecek 10 yılda Türkiye'nin yaklaşık 6 bin pilota ve 10 bin teknisyene ihtiyaç duyacağını kaydetti.

Türkiye'de havacılık sektörünün olağanüstü bir atılım içerisinde olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Dünyada yüzde 5 büyüyen sektör, ülkemizde son yıllarda dünya ortalamasının yaklaşık üç katı büyümüştür. Bu büyümenin sürdürülebilirliğini sağlamak için havacılıkla ilgili ülkemizde yapılan çok önemli yatırımlardan biri de temeli 7 Haziran 2014'te atılan ve dünyanın en büyük kapasiteli havalimanı olan İstanbul'daki üçüncü havalimanı projesidir. Bu projeyle İstanbul'un, hava trafiği, bakım onarım ve eğitimde küresel bir merkeze dönüşmesi hedeflenmektedir. Dolayısıyla sektördeki eleman ihtiyacı gittikçe büyümektedir. Boeing firmasının 2032 yılında Dünyada İhtiyaç Duyulacak Pilot ve Teknisyen Raporu'na göre 2032'ye kadar havacılık sektöründe 1 milyondan fazla yeni teknisyen ve pilota ihtiyaç vardır."

"Uçak parçaları ülkemizde üretiliyor"

Yılmaz, KOÜ, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilecek olan "6. Ulusal Havacılık ve Uzay Konferansı"nda havacılık sektörünün günümüzdeki sorunları, bunların çözümleri ve gelecek hedefleri konusunda ortak bir platform oluşturmanın amaçlandığını bildirdi.

Yılmaz, konferansta 120 civarında bildiri yayımlanacağını belirterek, "Günümüzde uçak yolcu koltuğu, uçak galley ürünleri gibi parçaların üretimi ile kısmen de olsa uçak parçaları ülkemizde üretilmeye başlanmış olup, uçak parçaları için üretim yan sanayinin ülkemizdeki gelişimi konuları konferans konu kapsamına girmektedir. Konferansta havacılık yönetimi, uçak yapısı, uçak ve uydu malzemeleri, uydu teknolojisi gibi konularda sunulan bildiriler tartışılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ